marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit Michel Blanc, actorul francez căruia și Medeea Marinescu i-a dat replica într-un film

Comediantul a murit în spital joi seară, în urma unei alergii stupide.

A murit Michel Blanc, actorul francez căruia și Medeea Marinescu i-a dat replica într-un film
Cinematografia franceză este în doliu. Actorul Michel Blanc a murit la spital în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 72 de ani, a comunicat publicația „Paris Match”. Din datele publicate de „La dépêche du midi”, actorul a suferit un stop cardiac după un șoc alergic cauzat de o substanță de contrast administrat de medicul său.
 
În cursul nopții, prietenul și partenerul său din legendara trupă Splendid, Gérard Jugnot, a postat un mesaj pe Instagram în care a scris: „Al naibii Michel... Ce ne-ai făcut...” Primăvara trecută, cei doi s-au reunit pentru o ședință foto de excepție, pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a revistei „Paris Match”, când au rememorat și cele mai importante borne în carierele lor.

 

Actorul a jucat în unele dintre cele mai mari succese ale cinematografiei franceze. Apreciat de public, el a fost, de asemenea, onorat de industrie în mai multe rânduri, câștigând Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes în 1986 pentru „Tenue de Soirée”, și Premiul pentru scenariu la același festival în 1994 pentru „Grosse Fatigue”. De asemenea, în 2012, a câștigat César-ul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru „L'Exercice de l'État”.



 

 
Dar Michel Blanc a jucat și în filmul „Je vous trouve très beau”, film în care a apărut și actrița Medeea Marinescu. Aflând despre decesul său, aceasta vedeta a reacționat într-un mesaj postat pe rețelele de socializare: „Michel Blanc. Nu am apucat să îi spun cât de mult a însemnat pentru mine întâlnirea cu el. Cu câtă delicatețe s-a purtat cu partenera lui din acel film, cu toți cei de pe platou. Ce actor minunat, atât de subtil, de fin în a-și creiona orice rol. Un actor inteligent, și cultivat, un fin observator a tot ceea ce se petrecea în jurul lui pe platoul de filmare, de o mare modestie și o nobilă discreție”, a notat Medeea Marinescu alături de un instantaneu în care apare alături de regretatul actor francez.



 

 
„Mi-a fost un minunat partener de filmare (m-a apărat, atunci când a fost cazul, mi-a arătat ce înseamnă încredere și generozitate). Am sperat mereu că am să îl reîntâlnesc și am să îi spun toate astea și, dacă nu reușeam s-o fac așa cum trebuie în franceză mea deficitară, să îi spun măcar atât, ceva ce cred din adâncul sufletului: Michel, Je vous trouve tres beau! Drum lin, dragul meu, Michel Blanc”, și-a încheiat ea emoționantul mesaj.



 

 
FOTO: Facebook

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies