marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Anne Hathaway a luat primul Oscar din cariera cu rolul pentru care si-a pus in pericol sanatatea: vezi discursul emotionant al actritei

Sacrificiile pe care le-a facut pentru rolul celebrei Fantine din Les Miserables i-au adus lui Anne Hathaway primul Oscar din cariera. Actrita in varsta de 29 de ani a urcat pe scena sa-si ridice premiul cu lacrimi in ochi.

Anne Hathaway a luat primul Oscar din cariera cu rolul pentru care si-a pus in pericol sanatatea: vezi discursul emotionant al actritei

"A devenit realitate. Multumesc Academiei si ca am fost nominalizata alaturi de aceste actrite superbe. Este o onoare. Ii multumesc lui Hugh Jackman, esti cel mai tare. Ii multumesc sotului meu, cel mai frumos moment din viata mea a fost cand ai aparut tu. Sper ca nefericirile lui Fantine sa existe doar in povesti si nu in realitate" a spus actrita in discursul ei de multumire, vizibil emotionata si cu ochii in lacrimi.

 

Pentru primul ei Oscar Anne s-a luptat cu Sally Field (Lincoln), Jacki Weaver (Silver Linings Playbook), Helen Hunt (The Sessions), si Amy Adams (The Master).
 

 

 

Rolul lui Fantine din muzicalul Les Miserables ( in regia lui Tom Hooper) i-a adus a doua nominalizare la Oscar din cariera dupa cea primita in 2009 pentru Rachel Getting Married. Anne Hathaway a crescut, practic, cu acest muzical. Cand actrita avea doar sapte ani, mama ei a fost distribuita in turneul american al muzicalului in rolul unei lucratoare in fabrica, si a jucat si rolul lui Fantine pe durata prezentei ei in compania de teatru. Hathaway a petrecut trei ore de auditie cu regizorul Tonm Hooper si a asteptat o luna inainte de a afla ca primise rolul.


Odata intrata in proiect, actrita s-a pregatit la fel de intens ca si colegul ei Hugh Jackman. A ales sa-si taie parul, a pierdut mult din greutate, ea fiind deja destul de slaba, totul pentru ca Fantine sa fie credibila: “In cinci saptamani am slabit 12 kilograme. A fost extrem de intens si de dur, dar, daca m-as fi oprit sa ma gandesc la ce faceam,probabil ca mi s-ar fi parut prea greu.”


In timp ce majoritatea muzicalurilor au portiuni mari de dialog, Mizerabilii este complet cantat, ceea ce a fost dificil pentru actori si pentru realizatori. Hathway a povestit ca s-a simtit pregatita: “Cand ai o poveste atat de dramatica, unde povestea nu se desfasoara prin dialog, ci prin cantece, resimti o presiune imensa, dar, in acelasi timp, totul e atat de spontan! E un risc, dar beneficiile surclaseaza dificultatile.”

Anne Hathaway, pe numele sau intreg Anne Jacqueline Hathaway s-a consacrat cu rolul lui Mia Thermopolis din The Princess Diaries (2001). Debutul si l-a facut pe scena de teatru, iar in anul 1999 a aparut in serialul de televiziune Get Real. Ulterior, cand s-a facut cea de-a doua parte a filmului The Princess Diaries , tot cu ea in rolul principal, a mai filmat si la Ella Enchanted, ambele pelicule in anul 2004. A mai jucat in Brokeback Mountain, The Devil Wears Prada (2006) si Becoming Jane (2007). Potrivit revistei People, Anne Hathaway a avut cea mai spectaculoasa ascensiune in 2001, iar in 2006 a aparut pe lista celor mai frumoase 50 femei din lume.

 

Sursa foto: Getty


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies