marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Argo a impresionat in box officeul american. Ce riscuri si-a asumat Ben Affleck atunci cand a facut acest film

Taken 2 a fost lider de box-office, weekend-ul trecut in SUA, insa adevarata surpriza a adus-o Argo, filmul cu care Ben Affleck revine ca regizor. Argo a debutat pe locul 2 in top, cu incasari de 20 de milioane de dolari.

Argo a impresionat in box officeul american. Ce riscuri si-a asumat Ben Affleck atunci cand a facut acest film

Chiar daca Taken 2 a ramas lider de box-office, cu 22 de milioane de dolari in SUA, Argo al lui Ben Affleck i-a impresionat pe americani.

 

Thrillerul Taken 2: Teroare in Istanbul, cu Liam Neeson in rolul principal, s-a mentinut, pentru a doua saptamana consecutiv, pe primul loc in box office-ul nord-american. Continuare a filmului "Teroare in Paris/ Taken" (2008) [rezinta noi aventuri ale fostului agent al CIA Bryan Mills, interpretat de Liam Neeson, si a avut incasari de 22,5 milioane de dolari in al doilea weekend de  la lansare.



Pe locul al doilea a debutat Argo, un film regizat de Ben Affleck, in care starul american este si protagonist. Argo se bazeaza pe criza ostaticilor americani din Iran din 1979-1980. Povestea din spatele filmului, care si-a lansat imagini noi in aceaste zile, este mai mult decat interesanta.  Distributia este formata din Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman si Kyle Chandler, iar filmul prezinta povestea unui specialist CIA trimis sa elibereze sase americani care au gasit adapost in casa ambasadorului canadian din Teheran. FIlmul a facut incasari de 20,1 milioane de dolari de vineri pana duminica.

 

Intoarcerea lui Ben Affleck in postura de regizor a fost intens laudata de critici, care considera Argo un candidat solid la premiile Oscar din 2013. Actorul-regizor a declarat pentru Hollywood Reporter care au fost riscurile realizarii acestui film impresionant. “Am fost surprins sa vad cat de repetitiva e istoria si ca acest gen de conflicte, cum s-a intamplat in Iran, continua de 30 de ani. Istoria continua sa se repete, cand vine vorba de relatia America-Iran. Sunt lucruri frumoase pe care America le-a facut si noi le-am evocat in acest film, dar noi, ca tara, n-am stiut niciodata cum sa tratam relatia cu tarile din Orientul Mijlociu. Suntem intr-o situatie delicata si in acest moment, sunt probleme la care nu cred ca se vor gasi solutii nici peste 30 de ani, iar asta este trist".


Actorul a spus ca este ingrijorat de ceea ce se intampla in lume, dar si despre modul in care filmul sau va afecta publicul."Filmele istorice n-au facut niciodata o figura frumoasa mai ales cand abordau teme delicate, precum conflictele din Orientul Mijlociu. Pentru mine, cea mai mare provocare a fost sa fac ceva mai mult decat cei dinaintea mea, sa conving publicul ca acest film merita vazut, ca are si umor, ca e incitant si are o poveste deosebita". Acesta considera ca Argo este cel mai bun film al carierei sale de pana acum. "Argo este cel mai bun film din cariera mea de pana acum si nu am mai simtit asta la nici un alt film din cariera mea. Sunt foarte mandru de implicarea mea in el".

 

 

Filmul horror "Sinister", cu Ethan Hawke si Vincent D'Onofrio in distributie, a debutat pe pozitia a treia a box office-ului nord-american, cu incasari de 18,2 milioane de dolari. Filmul de animatie "Hotel Transilvania", regizat de David Feiss si Anthony Stacchi, s-a situat pe locul al patrulea, cu incasari de 17,3 milioane de dolari de vineri pana duminica. Acest film, care reia legenda vampirului Dracula, dar intr-o formula comica, adresata mai mult copiilor, il are in distributie pe Adam Sandler.


Comedia "Here Comes the Boom", cu Salma Hayek in distributie, a debutat pe locul al cincilea, cu incasari de 12 milioane de dolari.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies