marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Argo: Iranul ataca filmul de Oscar al lui Ben Affleck. De ce nu merita sa castige marele premiu

Iranul a criticat Hollywood-ul ca a premiat cu Oscar filmul Argo, o drama despre criza a sase diplomati americani in timpul revolutiei de la Teheran din 1979.

Argo: Iranul ataca filmul de Oscar al lui Ben Affleck. De ce nu merita sa castige marele premiu

Oficialii iranieni au numit filmul produs de Ben Affleck si George Clooney drept propaganda anti-iraniana si pro-CIA. Filmul ales de Membrii Academei Americane drept cel mai bun film al anului este o cronica a evadarii a sase diplomati americani asediati in Ambasada SUA din Teheran in 1979.


Filmul nu a avut inca premiera in Iran. Cu toate acestea, multi iranieni l-au vazut deja. Filmul este piratat si vandut pe DVD-uri pentru mai putin de un dolar bucata scrie USA Today. Mohammad Hosseini, ministrul culturii din Iran a criticat filmul Argo spunand ca este un film anti-Iran. "Nu este un film valoros din punct de vedere artistic.A castigat Oscarul datorita investitiei sale si a reclamei care i-a fost facuta."

 


 

 

Acesta a mai sustinut ca Hollywood-ul distorsioneaza istoria in timp ce televiziunea de stat din Iran a numit filmul o "reclama pentru CIA".


Iranienii au fost suparati si de faptul ca Argo, marele castigator, a fost prezentat de Michelle Obama, Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii, care a intrat in direct de la Casa Alba la evenimentul de la Dolby Theatre. Premiul obtinut de film a fost motivat politic, mai sustin oficiali iranieni. Agentia Fars, care apartine organizatiei Gardienii Revolutiei, crede ca "Argo" este un "film anti-iranian", finantat de "o intreprindere sionista" - o aluzie la compania producatoare californiana Warner Bros.


 

 


O alta controversa a fost legata de faptul ca o agentie de presa iraniana a decis sa modifice imaginile cu Prima Doamna a SUA la anuntarea premiului Oscar pentru "Cel mai bun film". Tinuta ei, o rochie argintie decoltata si cu bretele, a fost considerata indecenta in Iran. Agentia Fars i-a adaugat maneci scurte si un guler.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies