marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Atentatul terorist de la hotelul Taj Mahal Palace, relatat în Hotel Mumbai

Un film de acțiune cu Dev Patel, inspirat din incredibilul caz de luare de ostatici dintr-un hotel din India.

Atentatul terorist de la hotelul Taj Mahal Palace, relatat în Hotel Mumbai
În 2008, un grup de pakistanezi foarte bine înarmați a luat cu asalt hotelul Taj Mahal din Mumbai, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din India și o emblemă a prosperității și modernității hinduse. Oameni înarmați - tineri needucați, săraci, conduși de extremiști carismatici - încep să vâneze personalul și clienții. 
 
Timp de 68 de ore, sute de oameni au fost ținuți ostatici, în timp ce orașul erupe, iar exploziile transformă o mare parte a hotelului într-o capcană mortală. Oamenii care sunt prinși în evenimente, oameni dintr-o gamă largă de clase, culturi și credințe, trebuie să găsească o modalitate de a se organiza și de a se mobiliza în fața pericolelor constante. Și, în timpul schimbului de focuri, izbucnește un incendiu. 



 

 
După risipirea fumului se constată că mai mult de 160 de persoane au murit ca urmare a atacurilor devastatoare și mult mai multe sunt grav rănite. Dând dovadă de compasiune, rezistență și curaj în lupta lor comună pentru supraviețuire, membrii personalului și oaspeții hotelului își unesc eforturile fără să mai țină cont de rasă, culoare și religie, împiedicând astfel pierderea și mai multor vieți umane.



 

 
Povestea este spusă din punctul de vedere al mai multor personaje, iar momentul de cotitură este acela când Arjun (Dev Patel), angajat al hotelului, promite unui cuplu de oaspeţi americani (Armie Hammer, Nazanin Boniadi) că vor fi în siguranţă. 
 
„Hotel Mumbai“, acest action inspirat de atentatele teroriste din hotelul Taj Mahal Palace din 2008, a fost lăudat nu doar pentru modul cum construieşte tensiunea, ci şi pentru perspectiva sa asupra ospitalităţii. 


 

Filmul „Hotel Mumbai“ este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 22:30.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies