marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Avatar 5 e posibil: James Cameron a scris scenarii pentru inca 4 filme. Care este viitorul continuarilor celui mai profitabil film din istorie

James Cameron este obsedat de univerul Avatar, cel putin asa pare dupa planurile pe care si le-a propus. Regizorul nu mai face nici un alt film si lucreaza intens la continuarile celui mai profitabil film din istorie. Astfel, cei de la Collider noteaza ca ar putea exista si Avatar 5.

Avatar 5 e posibil: James Cameron a scris scenarii pentru inca 4 filme. Care este viitorul continuarilor celui mai profitabil film din istorie

Desi inca nu a aparut o continuare, James Cameron e convins ca Avatar are un story puternic si o lume incredibila ce poate fi extinsa pe mai multe filme. Dupa ce a declarat ca lucreaza la inca trei scenarii, iata ca au aparut informatii si despre un posibil Avatar 5

 

Succesul lui Avatar poate fi inselator. Chiar daca primul film a facut un record impresionant, devenind cel mai profitabil film din istorie, succesul urmatoarelor parti nu este garantat. Avatar nu a fost laudat pentru poveste si scenariu, ci din contra, ridiculizat, dar efectele inovatoare si tehnica IMAX l-au transformat intr-un adevarat miraj. 

 
 
 

Intr-un interviu acordat de compozitorul James Horner, cu care lucreaza James Cameron pentru seria Avatar, a declarat ca exista sansa sa fie si mai multe filme: "El a scris scenariile pentru inca patru continuari, dar incearca sa le compacteze in trei. Cred ca asta este efortul cel mai mare acum, cum faci ca povestea sa nu ajunga la cinci filme"? a spus acesta, conform Collider. Dar, tinand cont de succesul pe care il au francizele in acest moment la nivel global, e posibil ca James Cameron, impreuna cu producatorii sa decida pe parcurs daca e cazul sau nu sa extinda franciza cu un film in plus.

 

 

La inceputul anului, a venit vestea ca James Cameron a amanat cu un an lansarea urmatorului film pentru ca lucreaza la mai multe scenarii. Dar e posibil sa dureze si mai mult. Cameron e un regizor desavarsit, care a demonstrat ca ramane regele box-office-ului indiferent de perioada. Dupa nebunia declansata in anii '80 cu Terminator, in anii '90 a dat lovitura cu Titanic, al doilea cel mai profitabil film din istorie, iar in anii '00 a revenit cu Avatar, singurul film cu incasari de 2 miliarde de dolari.

 

 

 

"Sa construiesc universul pe care l-am creat pentru «Avatar» a fost o experienta rara, incredibila, generatoare de multe satisfactii. Scriind scenariile pentru noile filme, am inteles ca universul «Avatar», intriga in sine si personajele au devenit mult mai complexe decat anticipasem si a devenit evident faptul ca doua filme nu vor fi suficiente pentru a capta tot ce voiam sa prezint pe marele ecran", a declarat James Cameron la inceputul anului.

 

Alaturi de el, pentru scenariile urmatoarelor filme se vor ocupa Josh Friedman, ( care s-a ocupat de scenariul serialului TV Terminator: The Sarah Connor's Chronicle), Rick Jaffa  siAmanda Silver (Rise of The Planet of The Apes) si Shane Salerno (Shaft, Savages). Conform celor de la Fox, filmarilor vor avea loc simultan, incepand de anul viitor, insa vor fi lansate succesiv, in 2017, 2018 si 2019.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies