marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Avatar devine realitate. Regizorul James Cameron se pregateste de o aventura in spatiu

Eric Schmidt, presedintele Google, si miliardarul Larry Page, cofondator al acestui grup, s-au asociat cu cineastul canadian James Cameron si cu alti investitori pentru a lansa un ambitios joint-venture in domeniul explorarii spatiale si al exploatarii resurselor naturale.

Avatar devine realitate. Regizorul James Cameron se pregateste de o aventura in spatiu

Compania Planetary Resource a fost infiintata, printre altii, de Eric Anderson, fostul sef al unor misiuni spatiale spre Marte lansate de NASA, si Peter Diamandis, un antreprenor din domeniul zborurilor spatiale comerciale, care a initiat X-Prize, un premiu de 10 milioane de dolari ce va fi oferit companiei private care va reusi sa creeze o naveta spatiala reutilizabila. Printre ceilalti investitori de marca se afla Charles Simonyi, un fost manager de top din cadrul grupului Microsoft, si K. Ram Shiram, un director din grupul Google.


Noua companie reprezinta cea mai recenta initiativa a regizorului canadian James Cameron, care s-a scufundat luna trecuta, la bordul unui mini-submarin, in celebra Groapa a Marianelor, unde se inregistreaza cea mai mare adancime de pe Terra. Intriga din filmul sau "Avatar" din 2009, devenit lungmetrajul cu cele mai mari incasari din istorie, a avut ca subiect central exploatarea prin minerit a resurselor naturale de pe o planeta extraterestra. Expeditia la care va lua parte ii va permite acestuia sa filmeze calatoria spatiala, pentru a include ulterior imaginile intr-o serie de documentare IMAX 3D.


Detalii despre noua companie, denumita Planetary Resources, vor fi dezvaluite marti, intr-o conferinta de presa, organizata la Museum of Flight din Seattle, se afirma intr-un comunicat emis la sfarsitul saptamanii trecute.

Potrivit aceluiasi comunicat, compania nou infiintata "va combina sectorul explorarii spatiale cu cel al resurselor naturale", intr-un joint-venture care ar putea aduce cateva "trilioane de dolari Produsului Intern Brut".  Publicatia Wall Street Journal a anuntat vineri ca Planetary Resources va explora fezabilitatea exploatarilor miniere pe asteroizi, un concept vechi de mai multe decenii. "Aceasta companie inovatoare va crea o noua industrie si o noua definitie pentru «resurse naturale»", se afirma in acelasi comunicat.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies