marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Batalia serialelor: Falling Skies vs. Terra Nova

Noi va spunem in ce se aseamana cele doua seriale si ce le deosebeste. Voi ne spuneti care dintre ele va place mai mult. 

Asemanarile

Amandoua au un puternic element science fiction. In Falling Skies suntem la 6 luni dupa o invazie extraterestra distructiva, in timp ce in Terra Nova suntem 85 de milioane de ani inapoi in timp alaturi de tot felul de creaturi neprietenoase.

Ambele seriale il au pe lista producatorilor executivi pe Steven Spielberg. Sa nu ne miram deci ca par versiuni serializate pentru televiziune ale unor titluri precum War of the Worlds (2005) si Jurassic Park (1993) pe care Spielberg le-a regizat si produs.

Asemanarile – continuarea

Amandoua au bugete mult ingrosate fata de media serialelor de televiziune. Falling Skies a fost filmat in Australia, iar costurile cu un episod au trecut de 4 milioane de dolari. Pilotul de la Terra Nova a presupus 250 de decoruri si un timp dublu in postproductie ceea ce a impins costul pilotului undeva intre 10 si 20 de milioane de dolari.

Ambele au prins foarte bine la public, iar audientele i-a facut pe bosii de la TNT si Fox sa opteze deja si pentru un al doilea sezon.

 Deosebirile

Falling Skies vireaza inspre actiune si razboi – ramasi fara armata, oamenii s-au organizat singuri in militii de dimensiuni reduse. Unul din aceste grupuri e condus Tom Mason (Noah Wyle), profesor de istorie si tatal a mai multor baieti. Terra Nova prefera sa mearga pe aventura si sa introduca in centrul povestii o famlie completa: parinti, fiu si 2 fiice.

Inamicii din Falling Skies sunt extraterestrii - mechs si skitters – in timp ce Terra Nova ofera drept adversari alozauri, pterozaurieni si… oameni.

Deosebirile – continuarea

Falling Skies ofera o viziune intunecata asupra viitorului: oamenii scormonesc dupa arme si mancare sub motto-ul “Run, hide, survive”, in timp ce colonia Terra Nova e sensibil mai luminoasa: un “new begging” cu provizii venite cand si cand printr-o spartura spatio-temporala.

Falling Skies este un serial de vara, cele 10 episoade ale primului sezon au fost difuzate intre iunie si august 2011. Terra Nova este un serial de forta, de toamna, din care s-au difuzat pana acum primele 4 episoade. 


Modifică setările cookies