marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

„Brandul James Bond” si brandurile preferate de agentul 007: marcile care fac istorie alaturi de cel mai celebru spion din lume

Noua productie „SPECTRE” inseamna aventura, mister, eleganta, risc si relaxare. Care sunt brandurile care se alatura noii provocari cinematografice – cea mai scumpa din seria Bond – si cum construiesc ele imaginea spionului perfect?

Brandul James Bond si brandurile preferate de agentul 007: marcile care fac istorie alaturi de cel mai celebru spion din lume

James Bond a cunoscut numeroase reincarnari de-a lungul deceniilor, iar de la primul film produs de Ian Fleming in 1953 pana la ultimul care poarta semnatura lui Sam Mendes, multe s-au schimbat. Ce a ramas, insa, constanta este pasiunea eroului pentru cateva branduri pe care le poarta cu sfintenie: costumul Tom Ford, ceasul Omega, masina Aston Martin etc. James Bond, spionul atragator si sofisticat, e cel mai bine definit de brandurile pe care le poarta consecvent, de la productie la productie. Pentru ca fiecare nou film din seria Bond e o adevarata desfasurare de forte, sunt voci in lumea marketingului de la Hollywood care spun ca alegerea sponsorilor este o olimpiada in sine.

In ultimul Bond, „SPECTRE”, predomina aceeasi eleganta vestimentara care poarta semnatura casei Ford iar timpul curge ireversibil pe acelasi cadran Omega, care costa in jur de 6.000 de dolari. In momentele de relaxare se bea o vodka Belvedere (a fost lansata si o editie limitata dedicata filmului) sau o bere Heineken (care e singura permisa la evenimentele oficiale de promovare), iar cand tensiunea creste la maximum e clar nevoie de o cupa de sampanie Bollinger.

Bineinteles ca Bond tine legatura cu aliatii si isi monitorizeaza dusmanul cu ajutorul telefonului Sony – compania este si distribuitorul filmului. In plus, nicio masina nu mananca mai repede pamantul decat superbul Aston Martin DB10, un model care nu se mai gaseste de vanzare pe nicaieri si a carui valoare este estimata la 500.000 de dolari. La nevoie, eroul nostru se bazeaza si pe un tafnos Jaguar C-X75, o masina cu personalitate, care costa nici mai mult nici mai putin de 1,2 milioane de dolari.

Dincolo de masini si gadgeturi, un barbat ca Bond trebuie, totusi, sa arate impecabil. Iar pentru asta e folosita tehnologia de ras Gillette, companie care chiar se promoveaza acum prin „momente Bond”. Iar ca sa impresionezi e nevoie si de nota eleganta pe care o dau manusile Mulberry din piele neagra, moale.

Si ca imaginea eroului sa fie pe de-a-ntregul coerenta, actiunea din noul film se petrece cand in Mexico City, cand in Roma, cand in Marea Britanie. De altfel, in contextul lansarii „SPECTRE”, brandul Visit Britain ii provoaca pe fanii seriei la un concurs in urma caruia pot castiga o excursie in Marea Britanie de-a lungul careia sa experimenteze pe propria piele viata de spion si supererou.

 



Modifică setările cookies