marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Brooke Shields spune că a fost abuzată sexual în urmă cu 30 de ani. „E un miracol că am supraviețuit“

Dezvăluirea vine abia acum, când actrița are 57 de ani și spune că „se simte vinovată“.

Brooke Shields spune că a fost abuzată sexual în urmă cu 30 de ani. E un miracol că am supraviețuit
În urmă cu mai bine de 30 de ani, Brooke Shields a fost agresată sexual de un reputat regizor de la Hollywood. Dar nu a spus niciodată un cuvânt. „Nimeni nu o să mă creadă“, și-a spus ea la vremea respectivă. „Oamenii nu credeau aceste povești pe atunci. Aveam impresia că nu voi mai lucra niciodată, dacă voi sufla vreo vorbă“.
 
Acum, Brooke Shields este pregătită să dezvăluie public totul în documentarul în două părți „Brooke Shields: Pretty Baby“, care va avea premiera pe 3 aprilie pe platforma de streaming Hulu. Este povestea de viață a tinerei fete ale cărei roluri sexualizate în filme precum „Pretty Baby“ (unde a jucat rolul unei prostituate minore) și „The Blue Lagoon“ au transformat-o într-un subiect fascinant, într-un fenomen de cultură pop, dar și unul care a produs multă indignare.

 
„Lucrând la documentar, am văzut totul la un loc și cred că este un miracol că am supraviețuit“, spune actrița în vârstă de 57 de ani, în exclusivitate pentru publicația „People“. „Mi-a luat mult timp să procesez asta“, spune Shields, despre agresiunea care a avut loc la 20 de ani. „Sunt mai furioasă acum decât am putut fi atunci. Dacă vă este frică, este pe bună dreptate. Sunt situații înfricoșătoare. Nu trebuie să fie violente pentru a fi înfricoșătoare“.
 
La acea vreme, era proaspăt absolventă a Universității Princeton și nu reușea să-și găsească prea mult de lucru, situându-se în „cel mai de jos punct al carierei mele“, își amintește ea. După o cină cu un regizor de la Hollywood („credeam că voi primi un film, o slujbă“), acesta a invitat-o să dea un telefon pentru un taxi din camera lui de hotel. Acolo, el a agresat-o. „Nu m-am luptat. Pur și simplu am înghețat“.

După ce totul s-a terminat, s-a învinovățit. „Îmi tot spuneam: «Nu trebuia să fac asta. De ce m-am dus cu el? Nu ar fi trebuit să beau acel pahar la cină». A fost o alegere de tipul luptă sau fugi. Lupta nu era o opțiune, așa că pur și simplu îți părăsești corpul. Nu ești acolo. Nu s-a întâmplat“.
 
Despre acest incident, Brooke i-a spus doar unei singure persoane, lui Gavin de Becker, prietenul ei apropiat, fost consultant în securitate. „Brooke a trăit atât de mult timp în judecata altora, cu milioanele, așa că a fost sfâșietor să o văd judecându-se pe ea însăși“, spune el.
 
Acum, când e căsătorită cu scenaristul și regizorul Chris Henchy (58), cu care are și două fiice, Rowan (19) și Grier (16), ea își împărtășește experiența „cu speranța că-i va ajuta pe oameni să nu se simtă singuri. Fiecare își procesează propria traumă diferit. Militez pentru ca femeile să fie capabile să spună adevărul.“
 
FOTO: Instagram

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies