marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Călătoria fantastică a unei fetițe în Humuleștiul lui Ion Creangă

Un film pentru întreaga familie, inspirat din fapte reale, care spune o poveste plină de peripeții, momente de umor, emoție și speranță.

Călătoria fantastică a unei fetițe în Humuleștiul lui Ion Creangă
Mara (Maya Noelle Prediger), o fetiță de numai 12 ani, suferă de o formă agresivă de cancer și urmează să facă chimioterapie. Ei îi place foarte mult cartea lui Ion Creangă, „Amintiri din copilărie”, iar bunicul ei (Teodor Corban) îi citește seara mereu din ea.
 
Boala, însă, o obligă să urmeze imediat un tratament, iar bunicul ei o internează într-un centru specializat pe bolnavii oncologici. În grădina centrului, se află și așa-numitul Copacul dorințelor – un arbore magic despre care se spune că, dacă îl atingi, ajungi în lumea cărții tale preferate.


 

Curioasă, Mara îl atinge și pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe și de povești din cartea ei preferată, „Amintiri din copilărie”. Și acolo, în în Humuleștiul lui Ion Creangă, trebuie să-l ajute pe Nică să scape de trei bandiți de la circ (Negustorul, Piticul mut și Spânul) în schimbul unei dorințe, aceea de a-și revedea mama decedată.
 
Din distribuție mai fac parte: Matei Dima, Cosmin „Micuțu” Nedelcu, Ioana Abur, Ada Condeescu, Irina Margareta Nistor, Corneliu Ulici, Ana Covalciuc.



 

 
Filmul în regia lui Andrei Huțuleac, după un scenariu scris de Mihai Mănescu, Andrei Huțuleac și Matei Dima, este produs de Prietenii Casei Speranței, Colorbitor, Viva la Vidra și Chainsaw Europe.



 

 
Filmul „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” (2021) ete difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:15.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies