marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

A murit James Caan, actorul nominalizat cu Oscar pentru rolul din „Nașul“

Actorul s-a stins din viață în anul în care s-au celebrat cinci decenii de la lansarea capodoperei cinematografice a lui Francis Ford Coppola.a

A murit James Caan, actorul nominalizat cu Oscar pentru rolul din Nașul
Avea 82 de ani și apăruse ultima oară într-un film chiar anul trecut, în comedia romantică „Queen Bees“, alături de Ellen Burstyn. Iar în februarie era și el present la petrecerea de 50 de ani data în cinstea celei mai mari producții cinematografice, „Naşul“, grație căruia numele lui devenise mai sonor ca oricând.
 
Născut la New York, în cartierul Bronx, în 1940, James Edmund Caan l-a interpretat în 1972 pe Sonny Corleone în „The Godfather“/„Naşul“, clasicul film al lui Francis Ford Coppola despre mafia italiano-americană. Interpretarea i-a adus o nominalizare la Premiile Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. El a reluat rolul în scene retrospective în „The Godfather: Part II“, în 1974, fiind nominalizat de alte patru ori la Globurile de Aur şi la Emmy.

 
Al Pacino, care a jucat rolul fratelui lui Sonny Corleone, Michael, în „The Godfather“, l-a lăudat pe Caan ca fiind „un mare actor, un regizor strălucit şi prietenul meu drag“. „E greu să cred că el nu mai e pe lume, pentru că era atât de plin de viaţă şi îndrăzneţ“, a spus Pacino, într-o declaraţie. 
 
Francis Ford Coppola, care a regizat „The Godfather“ şi filmul „The Rain People“ din 1969, a afirmat că filmele lui Caan „şi multele roluri mari pe care le-a jucat nu vor fi uitate niciodată“.

Cariera lui Caan s-a întins pe şase decenii şi a inclus o gamă largă de roluri în filme, de la thrillerul pihologic „Misery“ (1990), o adaptare a cărţii lui Stephen King, în care el juca un scriitor sechestrat de o femeie diabolică interpretată de Kathy Bates, la comediile „Elf“.

 
În seara de 6 iulie 2022, James Caan a murit la vârsta de 82 de ani. Anuțul a fost făcut de familia sa pe contul oficial de Twitter: „Cu mare tristețe vă informăm despre decesul lui Jimmy în seara zilei de 6 iulie. Familia apreciază valul de iubire şi de condoleanţe sincere şi vă cere să îi respectaţi în continuare intimitatea în acest moment dificil“.

FOTO: pagina oficială


Modifică setările cookies