marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ce serial TV a declansat REVOLUTIA in Romania si a dus la moartea lui Ceausescu!

Celebrul Larry Hagman a declarat ca serialul "Dallas" a avut o influenta uriasa in politica internationala si este convins ca acest show TV este "responsabil" pentru declansarea Revolutiei in  Romania.

Ce serial TV a declansat REVOLUTIA in Romania si a dus la moartea lui Ceausescu!

Actorul american a interpretat rolul magnatului din industria petrolului J.R Ewing in acest serial care descrie viata unei familii bogate din statul Texas si afacerile corupte prin care aceasta si-a cladit un veritabil imperiu.
Serialul a avut un succes impresionant in lumea intreaga, inregistrand o audienta globala de peste 100 de milioane de telespectatori.


In perioada de glorie a serialului, in anii '80, presedintele Nicolae Ceausescu a permis difuzarea productiei TV in Romania, pe atunci o tara comunista, considerand ca in acest fel le va arata cetatenilor romani decadenta si coruptia din tarile occidentale. Larry Hagman considera ca acest plan s-a intors impotriva lui Ceausescu si a fost un factor care a contribuit la declansarea Revolutiei din decembrie 1989 in Romania si la executarea dictatorului Nicolae Ceausescu.


"Romania a difuzat serialul «Dallas» pentru a le arata romanilor cat de corupt era sistemul american, insa totul s-a incheiat cu romanii care l-au pus la zid pe Ceausescu, care era un dictator, si l-au impuscat de 500 de ori - pentru ca ei voiau toate acele lucruri pe care le-au vazut (in serial, n.r.) si de care nici nu stiau ca exista (inainte de difuzarea serialului, n.r.)", a declarat Larry Hagman pentru cotidianul australian Fairfield City Champion.


" El (Ceausescu, n.r.) a permis difuzarea acestui serial pentru a le arata cat eram noi de decadenti, insa ei (romanii, n.r.) si-au spus: «Ei bine, vrem si noi o parte din acele lucruri! »", a adaugat actorul american.


Larry Hagman, in varsta de 79 de ani, este actor, producator si regizor de film. Cel mai celebru rol al sau este J. R. Ewing din serialul TV "Dallas". Episodul "Who Shot JR?", difuzat in 1980, a ramas pana in zilele noastre unul dintre programele de televiziune cu cea mai mare audienta din lume, iar serialul "Dallas", difuzat in 13 sezoane intre anii 1978 si 1998, a avut o popularitate uriasa pe plan mondial.



Hagman a anuntat recent ca este in negocieri pentru o varianta moderna a serialului "Dallas", care ii va include pe Patrick Duffy (Bobby) si Linda Gray (Sue Ellen). Potrivit scenariului pe care l-a citit, noua versiune "se va concentra pe copii si nepoti", a spus Hagman.


Sursa: Mediafax

Sursa foto: Splash


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies