marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ce spune Joaquin Phoenix despre prestația sa din Maestrul

După ce lăsa să se înțeleagă că se va retrage din actorie în filmul-documentar „I'm Still Here”, Joaquin Phoenix a revenit pe ecrane în triumful cinematografic al lui Paul Thomas Anderson, „The Master”. 

Ce spune Joaquin Phoenix despre prestația sa din Maestrul
Cumva, actorul oferă „prestația carierei sale” în rolul lui Freddie Quell, un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial profund tulburat. Simpla vizionare a diverselor trailere de film pentru „The Master” ne amintește cât de crud emoțional poate deveni Phoenix ori de câte ori apare pe ecran, iar acest lucru este atât uimitor, cât și înfricoșător, deoarece nu există niciun dubiu cu privire la cât de departe va merge în pregătirea pentru a interpreta un personaj.
 
Se pare că Anderson s-a gândit la Phoenix atunci când a scris rolul lui Freddie și a recunoscut că a fost uimit de abilitățile actoricești ale lui Phoenix și de disciplina sa în timp ce se afla pe platoul de filmare. „Este ca Daniel Day-Lewis în ceea ce privește nivelul său de concentrare. Pur și simplu, a intrat în personaj și a rămas acolo - timp de trei luni nu s-a oprit. Joaquin este foarte imprevizibil. De multe ori nu știam ce va face“, a spus Paul Thomas Anderson.


 
Joaquin Phoenix spune că faptul că Anderson a montat două camere de filmat pentru anumite scene dintre el și Philip Seymour Hoffman, care îl interpretează pe carismaticul Lancaster Dodd, le-a permis ambilor actori „să fie în momentul de față și să nu-și facă griji că trebuie să filmeze pe o parte și apoi să reaprindă lumina și să filmeze din cealaltă parte”. Phoenix a descris acest lucru ca făcând o diferență uriașă pentru el în timp ce îl întruchipa pe Freddie.
 
Există, de asemenea, povestea cum că Anderson i-a arătat lui Phoenix un videoclip cu o maimuță care adoarme și i-a spus actorului că maimuța era el. „Paul mi-a spus Bubbles pe platou. Bubbles era maimuța de companie a lui Michael Jackson, iar eu eram maimuța de companie a lui Paul. Cheia pentru Freddie este un animal, doar id-ul pur. Pentru scena în care este arestat și băgat la închisoare și toate cele, am urmărit doar videoclipuri cu animale sălbatice care ajung în suburbii. Dacă ați văzut filmulețe cu un cerb sau un urs care ajunge în suburbii și polițiștii trebuie să-l tranchilizeze, parcă creierul nu mai funcționează. Dacă sunt încolțiți, se izbesc de pereți, sau un picior încearcă să meargă spre stânga în timp ce celălalt merge spre dreapta. Este frică și haos total. Nu se pot controla deloc. Asta a fost cheia pentru Freddie. Iar Paul m-a numit cu siguranță maimuța lui de companie.”



 
Deși Phoenix încă mai spune că are probleme cu actoria, se pare că și-a redescoperit dragostea pentru ea în „The Master”. Auzindu-l vorbind despre cum să fie actor arată cât de mult s-a luptat cu darul său, până în punctul în care a trebuit să redescopere un mod cu totul nou de a o face. „O parte din motivul pentru care am fost frustrat de actorie a fost pentru că am luat-o foarte în serios. Vreau să fie atât de bine, încât îmi stau în cale. Este ca în dragoste: când te îndrăgostești, nu mai ești tu însuți. Pierzi controlul de a fi natural și de a arăta părțile frumoase din tine, iar tot ceea ce recunoaște cineva este această disperare totală. Și asta este foarte neatractiv. Odată ce am devenit un bufon total, a fost atât de eliberator.”
 
„Vedeam copii actori și deveneam atât de gelos, pentru că sunt complet deschiși. Dacă ai putea să-i convingi că se va întâmpla ceva înspăimântător, ei chiar ar simți teroare. Îmi doream atât de mult să simt asta. Jucasem prea mult timp în actorie și asta mă cam ruinase. Am vrut să mă pun într-o situație care să mă facă să mă simt nou-nouț și să sper că va inspira un nou mod de a aborda actoria. «The Master» a făcut asta pentru mine.“
 
Filmul „Maestrul”/„The Master” este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seara de la ora 22:15.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies