marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cel mai inteligent actor de la Hollywood: cum a ajuns Dolph Lundgren de la inginer chimist la star de filme de actiune

Dolph Lundgren, unul dintre cei mai cunoscuti actori de filme de actiune, a ajuns la 57 de ani. Cel mai recent film al sau a fost The Expendables 3, in care a jucat alaturi de legende ca Sylvester Stallone sau Arnold Schwarzenegger.

Cel mai inteligent actor de la Hollywood: cum a ajuns Dolph Lundgren de la inginer chimist la star de filme de actiune

La 57 de ani, Dolph Lundgren continua sa apara in filme de actiune, ceea ce a fost pasiunea vietii lui. Un personaj cu totul deosebit in peisajul cinematografic, Lundgen sfideaza orice regula si arata ca inteligenta si luptele fac casa buna.

 

In regia lui Patrick Hughes, The Expendables 3, a fost unul dintre cele mai asteptate filme ale anului acesta si datorita distributiei de exceptie, care ii cuprinde pe Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Dolph Lundgren, Jason Statham, Jet Li, Jean-Claude Van Damme, Terry Crews, Randy Couture si Liam Hemsworth.


Unul dintre eroii primelor doua parti este Dolph Lundgren, cel care interpreteaza rolul lui Gunnar Jensen, unul dintre membrii grupului care a fost la un pas sa se distruga din cauza bauturii si a stresului. Actorul este un paradox total: are IQ peste medie, diploma in industria chimica, e maestru in arte martiale si totusi, este cunoscut cel mai mult pentru rolurile de bataus.

 

 

 

 

 


Nascut pe 3 noiembrie 1957, in Suedia, Dolph a fost pasionat inca din adolescenta de artele martiale, devenind dublu campion european la karate. Pasiunea pentru artele martiale si sporturile de contact l-au propulsat in atentia regizorilor, mai ales dupa ce a ales sa se mute in New York, in 1983. Doi ani mai tarziu, Lundgren avea sa obtina primul rol important, in Rocky IV, alaturi de Sylvester Stallone. Iar de aici, lucrurile au inceput sa intre pe drumul visat de suedez.
 


In cei 27 de ani de cariera, Dolph Lundgren a jucat in peste 50 de filme, cele mai cunoscute fiind cele din trilogia Universal Soldier (1992, 2009, 2012), dar si The Punisher (1989), Joshua Tree (1993), Blackjack (1998), Missionary Man (2007). In ultimii ani, cariera sa a intrat pe o panta ascensiva odata cu cele doua filme The Expendables, in care a jucat alaturi de actori precum Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Chuck Norris si Jean-Claude Van Damme. Putini stiu insa ca Lundgren a avut o aparitie scurta in "A View To Kill" (1985), film din seria Bond, in care agentul 007 era intruchipat de Roger Moore.

 

Insa inainte de succesul fulminant pe care l-a avut in cariera de actor, Dolph Lundgren s-a remarcat datorita calitatilor sportive, dar si a celor intelectuale. In 1996, Dolph a fost liderul echipei de pentatlon modern a SUA, echipa cu care a participat la Jocurile Olimpice din acel an. Chiar daca a avut un program incarcat, suedezul nu a renuntat la pasiunea pentru arte martiale, continuand sa evolueze si sa obtina o serie de centuri la diverse stiluri de lupta.


Rolul lui Gunner Jensen i se potriveste de minune, tinand cont de asemanarile dintre cei doi, ambii avand la un moment dat aceeasi ocupatie, de inginer chimist. "A fost destul de amuzant. Eram obisnuit sa fiu inginer, dar dupa 25 de ani de impuscaturi, batai si camuflaje aproape ca am uitat de latura aceasta. Sa revin la aceasta ocupatie a fost destul de bizar", a marturisit Lundgren intr-un interviu pentru huffingtonpost.com. Intrebat daca este subestimat din cauza aspectului sau fizic si a fimelor de actiune, acesta a spus: "Cred ca in acest domeniu, daca esti inalt si blond, indiferent de sex, lumea tinde sa te subestimeze din punct de vedere intelectual. Mai ales daca iti dai jos tricoul si ai niste arme puternice in mana. Dar intr-un fel e placut, pentru ca le ramane oamenilor ceva de descoperit la mine. " a mai spus acesta.

 

Dolph a mai vorbit si despre rolul sau care l-a lansat la Hollywood, Drago din Rocky IV: "Intr-un fel a fost o binecuvantare, pentru ca m-a scos din anonimat si m-a facut cunoscut. Insa, pe de alta parte, lumea m-a asociat foarte mult cu acest personaj, desi suntem foarte diferiti. A durat mult timp pana sa scap de acest stigmat. "

 


Actorul a mai povestit ca nu s-a gandit niciodata sa renunte la actorie si sa revina la meseria sa de chimist: "Nu m-am gandit niciodata sa revin la ceea ce faceam. Mai demult mi s-a oferit sa intru in Parlamentul Suediei, ca reprezentat al unuia dintre partide, dar am refuzat pentru ca nu vroiam sa revin in Suedia. Am mai stat in Europa cat timp am fost casatorit, pentru ca sotiei mele nu ii placea Los Angeles-ului. Dar am divortat, copiii sunt mari, iar mie si iubitei mele ne place Los Angelesul. Asa ca m-am intors in forta si in industria filmului". La premiera filmului The Expendables 3, acesta a venit pe covorul rosu insotit de fiicele sale superbe.

 

Ida (dreapta) este fiica cea mare si are 28 de ani

 

 

 

 

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies