marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai bune 10 blockbustere ale verii: filmele la care toata lumea s-a uitat in 2013

La finalul inca unei veri presarate atat cu surprize, cat si cu dezamagiri in materie de blockbustere, amtintim cateva din filmele care si-au lasat amprenta pe publicul amator de cinema. Fie ca au impresionat prin distributia grea, fie ca au socat prin bugetul sau prin sumele adunate la lansare, aceste filme constituie reusitele de pana acum ale lui 2013, in timp ce cinefilii din intreaga lume deja asteapta cu nerabdare urmatoarele premiere.

Cele mai bune 10 blockbustere ale verii: filmele la care toata lumea s-a uitat in 2013

Iron Man 3
Regia: Shane Black
Distributia: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Ben Kingsley

 

Fara indoiala, Iron Man 3 este filmul anului, cel putin din punctul de vedere al incasarilor - 1.2 miliarde de $. Al treilea film din serie a convins critcii, dar si fanii. Cele mai multe recenzii au laudat modul in care s-a continuat povestea lui Tony Stark dupa evenimentele din The Avengers, dar o parte dintre fani au fost furiosi pentru rasturnarea de situatie in ceea ce priveste eroul negativ, Mandarin (Ben Kingsley). Cu toate astea, toata planeta l-a vazut si a fost incantata de Iron Man 3, iar fanii asteapta acum cu nerbadare sa vada The Avengers 2.

 


The Great Gatsby

Regia: Baz Luhrmann
Distributia: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire

Adaptarea dupa clasicul roman de F. Scott Fitzgerald a impartit publicul. Un film pe care fie il iubesti, fie il urasti, "The Great Gatsby" in regia lui Luhrmann a strans 50 de milioane de dolari in weekendul premierei, cu un buget estimat la 105,000,000 $. Baz Luhrmann a reusit sa socheze prin regia sa caracteristica, efecte speciale bogate si prin adaugarea unui soundtrack care a adunat artisti iubiti de publicul modern (Lana del Rey, Jay Z). Per total, filmul poate fi considerat un succes atat din punctul de vedere al reactiei publicului (fie ea pozitiva sau negativa), cat si dintr-un punct de vedere financiar.

 

 

 


Despicable Me 2
Regia: Pierre Louis Padang Coffin, Chris Renaud
Distributia: Steve Carell, Kristen Wiig, Miranda Cosgrove, Russell Brand

Dupa ce a ajuns in topul celor mai bune filme de animatie din istoria Statelor Unite cu "Despicable Me", personajele iubite de publicul de pretutindeni revine cu un sequel care nu a dezamagit. Gru revine alaturi de cele 3 fete ale sale, de aceasta data fortat sa lucreze cu autoritatile spre a opri un alt raufacator.  Filmul a bucurat publicul prin animatia detaliata si personajele indragite, adunand 350.700.000 $ la in box office-ul american. Criticii i-au aplaudat creativitatea vizuala si umorul, iar publicul s-a bucurat sa-i vada din nou pe ecrane pe amuzantii "minions". Criticii de la "Time Magazine" chiar sugereaza ca ar fi si mai bun decat primul film, iar producatorii promit un nou film in 2014: "Minions".

 

 


 

Elysium
Regia: Neill Blomkamp
Distributia: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley

Blockbusterul lui Blomkamp a surprins si a facut incasari rezonabile. Un alt film care a impartit publicul in doua tabere, "Elysium" este un film sci-fi care ilustreaza viata dezolanta in anul 2154, unde omenirea este impartita in doua clase, iar personajul principal, Max, trebuie sa preia o misiune care i-ar putea salva viata. Un film de actiune, "Elysium" a fost laudat pentru modalitatea de transpunere in vizual a lui Blomkamp.

 

Man of Steel
Regia: Zack Snyder
Distributia: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon

Criticile au fost impartite la adresa filmului lui Snyder, insa publicul l-a iubit. Superman este aratat din copilarie, la adolescenta si apoi la maturitate in incercarea de a se obisnui cu puterile sale, incheind cu o confruntare intre Superman si Zod (pe care fanii o denumesc "una din cele mai bune scene de actiune"). Cu peste 500 de milioane de dolari in box office-ul mondial, nu e greu de crezut ca aceasta "inviere" a lui Superman a intrat in topul filmelor din 2013 si se bucura in continuarea de admiratia publicului.

 

 

 

Pacific Rim
Regia: Guillermo del Toro
Distributia: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi

Cu un rating estimat la 7,6 pe IMDB, "Pacific Rim" s-a bucurat de o primire calduroasa din partea publicului. Lupta dintre robotii Jaegers si monstrii Kaiju a avut un buget estimat la 180.000.000 $, lucru evident in efectele speciale utilizate. In timp ce unii critici spun ca s-au indragostit de suspansul si actiunea oferite de acest film, altii sunt de parere ca Guillermo del Toro nu a facut decat sa ofere o distractie efemera. Oricum ar fi, publicul larg continua sa opteze pentru "Pacific Rim", care a trecut de pragul de 400 de milioane de dolari la nivel mondial.

 

 

 


Star Trek: Into Darkness
Regia: J.J. Abrams
Distributia: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

Dupa ce echipajul de pe Enterprise se intoarce acasa, sunt confruntati cu o noua forta chiar din interiorul organizatiei proprii care a distrus intreaga flota, lasand lumea intr-o stare de criza. Capitanul Kirk porneste intr-o calatorie catre o zona de razboi pentru a recupera o arma de distrugere in masa. Publicul a fost impresionat de interpretarea lui Benedict Cumberbatch in rolul lui Khan, iar criticii l-au primit drept inca o reusita a lui Abrams in munca acestuia de a mentine seria Star Trek in inimile fanilor. Cu un buget uluitor de 190.000.000 $ si un castig la fel de impresionant estimat la 462.000.000 $, "Star Trek: Into Darkness" si-a asigurat pozitia in topul filmelor de acest an.

 

 


The World's End
Regia: Edgar Wright
Distributia: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman

In incercarea de a se distra ca in urma cu 20 ani, cinci prieteni ajung in situatia de a deveni ultima sansa a omenirii la supravietuire. Cei care au vazut filmul au afirmat cu incredere ca, desi nefiind cel mai bun din serie, "The World's End" tot a multumit prin dialogul umoristic si scenele de actiune "chiar mai bune decat in multe alte filme din acest an". A avut un castig comparativ mai mic fata de alte blockbustere (doar $8.942.000), insa criticii de la Rolling Stone l-au denumit "un diamant al comediei".

 

 



Fast & Furious 6

Regia: Justin Lin
Distributia: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson

Franciza de blockbustere "Fast & Furious" revine cu aceleasi scene de actiune tipice si masini pe gustul fanilor. O intreaga echipa se formeaza in incercarea de a opri o organizatie de merceneri in 12 tari. Criticii de la CNN.com l-au evaluat drept un film "absurd, dar categoric distractiv si surprinzator de emotionant". Dovada successului filmului: un total de aproape 800 de milioane de dolari la nivel mondial.

The Conjuring
Regia: James Wan
Distributia: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

Bazat pe o poveste reala, filmul prezinta incercarea anchetatorilor Ed si Lorraine Warren de a ajuta o familie a carei case este terorizata de o prezenta intunecata. Criticii au aplaudat suspansul creat de regizor, precum si efectele care au ajutat la punerea in scena a unui horror adevarat. Desi cu un buget cu mult mai mic fata de restul blockbusterelor din aceasta vara (13.000.000 $), "The Conjuring" a reusit sa stranga $127.838.166 pana acum, iar fanii genului horror s-au declarat multumiti de opera lui James Wan.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies