marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Iti raman tot timpul in memorie! Cele mai cunoscute melodii din filme

Ti s-a intamplat sa privesti un film si sa-ti dai seama ca daca nu ar fi existat acea melodie, scena n-ar fi avut valoare? Tocmai de aceea unele piese reusesc sa dainuie in timp si sa ramana in amintirea publicului

Iti raman tot timpul in memorie! Cele mai cunoscute melodii din filme

10. Air - “Playground Love”
'The Virgin Suicides, Sofia Copola, 1999
Sofia Coppola a debutat cu pelicula aceasta si dovedeste ca pe langa talentele regizorale are si gust bun in ceea ce priveste muzica. Playgroun Love este o melodie de atmosfera care este inca ascultata de publicul de azi.

9. I Don't Want to Miss a Thing -  Aerosmith
“Armagedon”, Michael Bay, 1998

Melodia incheie filmul si sustine scena memorabila de la final dintre cei doi protagonisti (Liv Tyler si Ben Affleck) care petrec un apus impreuna.

8. Coolio – “Gangsta's Paradise” “
“Dangerous Minds”, John N. Smith, 1995

Cu siguranta v-o amintiti pe Michelle Pfeiffer in rolul de profesoara dura. Si cu siguranta ca ati dansat cel putin o data pe aceasta melodie devenita hit. In continuare produce extaz in randurile ascultatorilor.

7. Roxette -  'It Must've Been Love
“Pretty Woman”,  Garry Marshall, 1990

Cuplul Julia Roberts - Richard Gere a avut un efect uluitor acum 20 de ani. Si da, e de necrezut ca o prostituata refuza un barbat bogat, dar Julia reuseste sa convinga. Datorita zambetului, dar si datorita unei melodii care inca rezista.

6.Highway To The Dangerzone - Kenny Loggins
“Top gun”, Tony Scott, 1986

Melodia s-a bucurat de un succes comercial fulminant. Se potriveste atat cu stilul dinamic al filmului, cat si cu povestea usor zbuciumata de dragoste.

5. My heart will go on – Celine Dion
“Titanic”, James Cameron, 1997

"My heart will go on" a a facut inconjurul planetei, nu o data, ci de milioane de ori. Este fredonata in continuare, aplaudata si iubita, iar James Cameron probabil e fericit pentru alegerea sa, mai ales ca initial nu voia muzica pe genericul de final.

4. "Over The Rainbow” – Judy Garland
“The Wizard of Oz”, Victor Fleming, 1939    

Muzica a fost scrisa special pentru film si odata cu trecerea timpului a devenit semnatura actritei Judy Garland.  Piesa este recunoscuta inca de la primele acorduri si exista in continuare in playlisturile nostalgicilor.

3. “You Can Leave Your Hat On” – Joe Cocker
“9 1/2 Weeks”, Adrian Lyne, 1986

Versiunea lui Tom Jones a acestui hit sexy a fost pe coloana Sonora a filmului “The Full Monty” pe scena de streaptease. Versiunea lui Cocker a reusit sa captiveze publicului, poate si datorita lui Kim Basinger.

2. The Pixies – “Where Is My Mind”
“Fight Club”, David Fincher, 1999

Filmul lui Fincher, brutal, extravagant spre nebun, se incheie magistral cu explozii si cladiri daramate. Alegerea perfecta a fost aceasta melodie rock, un imn care a devenit acompaniamentul perfect pentru apocalipsa urbana.

1.(I've Had) the Time of My Life  - Bill Medley
“Dirty Dancing”, Emile Ardolino, 1987

Nu exista introducere pentru aceasta melodie atat de cunoscuta si indragita, nu degeaba a primit si un premiu Oscar pentru cel mai bun cantec original. Scena dansului a ramas intiparita in memoria publicului, melodia reuseste in continuare sa emotioneze, mai cu seama ca protagonistul Patrick Swayze a murit acum doi ani.


 



Modifică setările cookies