marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai de succes filme cu super eroi ale verii!

O vara fara nici un film cu super eroi la Hollywood este ceva imposibil. Vara aceasta a inceput cu eroi ca "Thor", "X-men: First Class" si continua cu "Green Lantern" si "Captain America". Succesul pe care Thor l-a inregistrat in aceasta vara i-a facut pe cei de la Hollywood Reporter sa alcatuiasca un top al filmelor cu supereroi lansate vara care au facut cele mai mari incasari.

The Dark Knight (Warner Bros)

Lansat in iulie 2008, The Dark Knight, regizat de Christopher Nolan,  a incasat la nivel mondial peste 1 miliard de dolari, din care aproximativ 533 de milioane au fost facute in SUA si 468 de milioane din strainatate. Considerat cel mai bun film inspirat din benzile desenate cu Batman, The Dark Knight a reusit sa se claseze in topul celor mai bune filme facute vreodata. Filmarile pentru partea a doua, The Dark Knight Rises au inceput, urmand sa intre in cinematografe in vara anului 2012. Va reusi  Nolan sa dea lovitura inca o data?

 

Spider-Man 3 (Sony)

Al treilea film din seria Spider-Man cu Tobey Maguire in rolul supereroului, a fost lansat in mai 2007 si a atins incasari de aproape 900 de milioane de dolari. Asa cum era de asteptat, Sony continua  povestea intr-un prequel, The Amazing Spider-Man, cu Andrew Garfield in rol principal. Filmul are ca data de lansare iulie 2012.

Spider-Man (Sony)

Primul film din seria Spider-Man a facut istorie in 2002, incasand 114 milioane de dolari doar in primul weekend. Intre timp, suma totala a incasarilor la nivel mondial se ridica la 821 de milioane, impartita aproape egal intre cele din SUA si cele din restul lumii.

Spider Man 2 (Sony)


Dupa succesul primului film, toata lume astepta continuarea. Si aceasta a venit in 2004, si chiar daca a avut incasari mai mici decat primul Spider-Man, ele nu sunt deloc de neglijat. Eroul celor de la Marvel a incasat 783 de milioane de dolari la nivel mondial.

Hancock (Sony)

Studiourile Sony par sa aleaga numai filme cu succes garantat.  Si cand faci un film cu Will Smith in rol de erou, nu ai cum sa dai gres.  Cu un buget de 150 de milioane de dolari, Hancock a facut incasari de 624 de milioane de dolari.

 

Iron Man 2 (Paramount/Marvel Studios)

Dupa succesul lui Iron Man din 2008, Jon Favreau si producatorii de la Paramount, impreuna cu echipa de la Marvel Studios, au decis sa continue povestea supereroului. Asa ca in  2010, Robert Downey Jr si-a pus din nou costumul de otel, aventura sa generand inca 622 de milioane de dolari la nivel mondial.

Iron Man (Paramount/Marvel Studios)

Desi Iron Man era un personaj Marvel mai putin cunoscut, pariul pe care Jon Favreau si Paramount l-au facut pe “omul de otel” a fost unul castigator. Lansat in 2008, filmul a depasit asteptarile  tururor, incasand 585 de milioane de dolari la nivel mondial. Succesul pe care l-a avut i-au convins pe producatori sa creeze o franciza care  a ajuns deja la al treilea film, la care se lucreaza in prezent si care va fi lansat in 2013.

X-men: The Last Stand (Fox)

Lansat in 2006, al treilea film din seria X-men, a incasat aproape 500 de milioane de dolari.  Franciza "X-men" a inceput in 2000 si este alcatuita din cinci filme, ce au adunat impreuna aproape un miliard de dolari. X-men: First Class, prequelul de anul acesta regizat de Matthew Vaugh este considera cel mai bun, producatorii urmand sa mai faca si alte filme din noua serie.

Thor (Paramount/Marvel)

Una dintre cele mai placute surprize ale anului 2011 a fost adaptarea lui Kenneth Brannagh a benzilor desenate Marvel ce il infatisau pe Thor, un personaj mai putin cunoscut. Zeul tunetului, cu origini in legendele scandinave a facut o figura frumoasa in box-office-urile din intreaga lume, incasand  aproape 450 de milioane de dolari. Distribuirea lui Chris Hemsworth a fost o alegere  perfecta pentru rol, o fata noua in peisajul filmelor cu eroi.

Batman (Warner Bros)

Adaptarea lui Tim Burton din 1989 dupa benzile desenate cu unul dintre cei mai iubiti eroi, a fost un succes total, incasand 411 milioane la nivel global, o suma colosala pentru un film din acea perioada.






 


Modifică setările cookies