marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Christian Bale, omul care a schimbat lumea: actorul l-ar putea juca pe Steve Jobs in filmul biografic regizat de David Fincher

Christian Bale este actorul pe care regizorul David Fincher si-l doreste pentru filmul biografic despre Steve Jobs. Filmul este scris de Aaron Sorkin, cu care Fincher a mai colaborat si la The Social Network, un alt film biografic, despre Mark Zuckerberg.

Christian Bale, omul care a schimbat lumea: actorul l-ar putea juca pe Steve Jobs in filmul biografic regizat de David Fincher

Cei de la The Guardian informeaza ca David Fincher vrea sa il aduca pe Christian Bale in filmul sau si considera ca el este alegerea perfecta.


Momentan, nu a fost confirmat faptul ca Bale va prelua rolul, insa surse apropiate spun ca Fincher vrea sa faca acest film doar daca acesta accepta rolul. "Nu exista niciun scenarist, azi, la Hollywood, care sa fie capabil sa capteze mai bine pentru marele ecran o viata atat de extraordinara (cea a lui Steve Jobs, n.r.) precum Aaron Sorkin. In mainile lui, suntem incredintati ca filmul va fi exact asa cum era Jobs: captivant, distractiv si polarizant", a declarat Amy Pascal, directoare a companiei Sony Pictures Entertainment.

Aaron Sorkin
va scrie scenariul pentru acest film pe baza biografiei lui Steve Jobs, scrisa de Walter Isaacson si care a devenit cartea cel mai bine vanduta in 2011 in Statele Unite, dupa decesul cofondatorului companiei Apple.

 

 

 


Aaron Sorkin a fost recompensat cu Oscarul la categoria cel mai bun scenariu adaptat pentru scenariul filmului "Reteaua de socializare" in 2011 si a fost din nou nominalizat la Oscar in 2012 pentru scenariul filmului "Moneyball: Arta de a invinge". David Fincher a fost si el nominalizat la Oscar pentru cea mai buna regie, pentru The Social Network in 2011, dar si pentru The Curious Case of Benjamin Button (2008).

 

Anul trecut a fost lansat un alt film despre viata lui Steve Jobs, cu Ashton Kutcher in rolul fondatorului Apple. Jobs, asa cum s-a numit filmul, nu a fost primit bine de catre critici, acestia acuzand ca realizatorii nu au oferit profunzime si nici insemnatate peliculei.  Noul film despre Steve Jobs nu are inca data de lansare si este in acest moment in faza de proiect.


Presa straina scrie ca Bale ar fi o alegere ideala, tinand cont de prestigiul carierei sale dar si de faptul ca este unul dintre cei mai curajosi actori, fiind capabili sa se transforme fizic in orice personaj. Actorul a uimit cu schimbarile drastice fizice, de la Masinistul si pana anul trecut in American Hustle, unde s-a ingrasat peste 20 de kilograme pentru rolul escrocului Irving Rosenfeld.

 

 

Actorul galez a atras atentia publicului inca de la varsta de 13 ani, cand a jucat in filmul "Imperiul soarelui" (1987). Au urmat rolurile magnifice din  "American Psycho" (2000), "Equilibrum" (2002), "Batman - Inceputuri" (2005), "Prestigiul" (2006), "I'm Not There" (2007), "Drumul dreptatii/ 3:10 To Yuma" (2007), "Cavalerul negru" (2008) - filmul cu cele mai mari incasari din 2008, "Terminator - Salvarea" (2009), "Inamici publici" ( 2009) si  "Luptatorul" ( 2010). In 2012, Bale a jucat pentru ultima data rolul Batman in The Dark Knight Rises, filmul care a incheiat trilogia regizata de Nolan.
 

A primit un Oscar pentru rol secundar in pelicula The Fighter, in 2011, iar in 2014 a fost nominalizat pentru cel mai bun actor in filmul American Hustle. Urmatorul sau film, Exodus, regizat de Ridley Scott, il aduce intr-un rol mangnific, cel al lui Moise. Presa de specialitate scrie ca Exodus ar putea fi un candidat in sezonul viitor de Oscaruri, insa ramane de vazut cum va fi primit de catre cinefili.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies