marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Coșmarul lui Alec Baldwin continuă. Este acuzat de omucidere involuntară

Când toată lumea credea că tragicul incident petrecut pe platourile de filmare ale peliculei „Rust“ a fost clasat, o nouă acțiune a procuraturii schimbă complet cazul.

Coșmarul lui Alec Baldwin continuă. Este acuzat de omucidere involuntară
Actorul și regizorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor involuntar din culpă, pentru împușcarea mortală a cameramanului filmului „Rust“, Halyna Hutchins, al cărei caz tocmai a fost redeschis. Procuroarea districtuală din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, o recheamă să dea explicații și pe Hannah Gutierrez Reed, armurierul filmului, care a supravegheat armele pe platou, și care va fi acuzată de omor involuntar. În cazul ei, pedeapsă maximă ar putea fi de 18 luni de închisoare.
 
„După o analiză amănunțită a probelor și a legilor statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a depune plângere penală împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare a filmului «Rust»“, a declarat procuroarea districtuală. „În timpul mandatului meu, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate“, a continuat ea.
 
Halyna Hutchins avea 42 de ani când a fost împușcată mortal pe platoul de filmare a filmului western pe 21 octombrie 2021, după ce arma de recuzită a lui Baldwin a descărcat un glonț real, care a lovit-o în piept. Regizorul filmului, Joel Souza, a fost de asemenea rănit, dar procurorul a declarat joi că nu vor fi depuse acuzații specifice rănilor sale.

 
Dar, potrivit avocatului lui Baldwin, Luke Nikas, acuzațiile reprezintă o teribilă eroare judiciară. „Această decizie denaturează moartea tragică a Halynei Hutchins. Domnul Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că în armă - sau oriunde pe platoul de filmare - era un glonț adevărat. El s-a bazat pe profesioniștii cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu avea gloanțe adevărate. Vom lupta împotriva acestor acuzații și vom câștiga“.
 
Avocatul lui Gutierrez-Reed, Jason Bowles, a reacționat și el la această evoluție, declarând că clientul său „nu a comis un omor involuntar“ și că intenționează „să scoată la lumină întregul adevăr și cred că Hannah va fi exonerată de orice vină de către un juriu“.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies