marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Creatorul serialului Spartacus face dezvaluiri inedite: momentele care l-au facut sa planga si de ce a ales un final atat de violent si sangeros

Creatorul serialului Steven DeKnight le-a vorbit celor de la IGN despre modul in care a conceput finalul sezonului care i-a tinut pe fani in tensiune de la inceput pana la sfarsit.

Creatorul serialului Spartacus face dezvaluiri inedite: momentele care l-au facut sa planga si de ce a ales un final atat de violent si sangeros

Atentie urmeaza spoilere!

 

Sperantele fanilor s-au spulberat atunci cand Spartacus a fost ucis pe la spate de un soldat in timp ce se lupta cu marele rival Marcus Crassus. Spartacus a murit linistit, stiind ca o parte din  sclavii eliberati de el au reusit sa se salveze. Alaturi de el a murit si Gannicus.

DeKnight a povestit cum a avut inca de la inceputul sezonului intentia de a face un episod emotionant la care toata lumea sa planga. Creatorul a spus ca in timpul procesului de productie, la fiecare modificare, a plans si ca inclusiv si acum il da pe spate de fiecare data.

 

 

 


"M-am gandit la finalul sezonului chiar de la inceput, cel putin in ceea ce-l priveste pe Spartacus. Am citit ca trupul lui nu a fost gasit si am decis din vreme ca va fi ranit mortal pe campul de lupta si apoi luat de acolo. De fapt, am avut doua optiuni: ori il raneam mortal pe campul de lupta, ori construiam o poveste unde Crassus dezvolta un mare respect pentru el incat sa decida sa-i lase trupul pe capul de lupta si sa nu il aduca la Roma. In final, am simtit ca a doua optiune pune mai mult accentul pe Crassus decat pe Spartacus. Am fost de parere ca trebuie sa fie un ultim moment cu Spartacus, cu o raza de speranta",
povesteste DeKnight despre conceptul in care sclavii rebeli se urca pe munte eliberati dupa ce el a murit.
 

Cineastul recunoaste ca s-a jucat putin cu batalia finala in care erau Spartacus si Crassus, in care se dadea impresia ca Spartacus o sa moara in acel moment. "A fost minunat ... am putut sa introducem putin din elementrul emotional in timpul luptei cu Crassus si faptul ca aproape a putut sa moara pe varful dealului. Apoi ne-am putut concentra pe cealalta jumatate de la piciorul Alpilor.


Povestea reala a avut un rol foarte important in cadrul serialului pentru ca DeKnight a tinut foarte mult sa pastreze aspectele reale ale realitatii. Spre exemplu, DeKnight a vrut sa spuna povestea istorica dupa moartea lui Crixus: Spartacus fortand multi prizonieri romani sa ia parte la jocurile gladiatorilor in onoarea lui Crixus. "M-am gandit ca trebuie sa avem asta. Este pur si simplu clasic", a marturisit acesta. Pe masura ce au filmat, producatorii au hotarat sa vor sa il aiba pe Crixus cat mai mult in serial. Asa ca "avand penultimul episod in care il sarbatoresc pe Crixus si pe toti cei cazuti, in sfarsit a fost ceea ce trebuie", a spus DeKnight.

 

Ultimul episod incepe cu replica "Eu sunt Spartacus!" spusa de toti oamenii lui Spartacus. "Aveam nevoie de un mod in care Spartacus sa nu ramana prins intre Pompei si Crassus. Atunci ne-a venit ideea ca Spartacus sa il deruteze pe Pompei. Pentru a face asta - ca Pompei sa nu stie unde este Spartacus - ne-am gandit ca ar trebui ca toti oamenii lui sa sustina ca sunt Spartacus. E un mod foarte bun de a lega filmul si un mod frumos de a incepe finalul sezonului", a dezvaluit DeKnight.

In ceea ce priveste un spinoff cu Crassus si Caesar, DeKnight spune ca ar fi foarte incantat de o asemenea posibilitate, dar, pentru ca el lucreza la proiectul sci-fi Incursion nu poate face parte din echipa.

 

Producatorii serialului au avut grija sa mentioneze toti oamenii care au ajutat la crearea serialului si nu l-au uitat nici pe Andy Whitfield. Acesta a jucat initial rolul principal al seriei, dar in 2011 a murit din cauza cancerului. "Rob [Tapert, unul dintre producatori] a venit cu ideea sa incheiem episodul cu Andy si eu am fost total de acord. Am plans cand am vazut si banuiesc ca majoritatea publicului a facut la fel. Cred ca a fost un omagiu potrivit".

DeKnight isi doreste ca imaginea publicului despre serial sa nu se rezume doar la sex si violenta, chiar daca au fost din abundenta, pentru ca "esenta serialului au fost personajele, relatiile si povestile de iubire dintre ei".
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies