marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Daniel Craig, numit artistul britanic al anului: de ce a vrut actorul sa renunte definitiv la James Bond inainte de Skyfall

La 44 de ani, Daniel Craig a fost numit artistul britanic al anului in cadrul Galei 2012 BAFTA Los Angeles Britannia Awards.

Daniel Craig, numit artistul britanic al anului: de ce a vrut actorul sa renunte definitiv la James Bond inainte de Skyfall

Daniel Craig a fost insotit la eveniment de colegele din Skyfall Naomie Harris si Berenice Marlohe, dar si de regizorul Sam Mendes.

Actorul a declarat intr-un material pentru revista Rolling Stone ca a incercat sa renunte la rolul lui James Bond  inainte de a incepe munca la Skyfall, al 23-lea film al seriei si al treilea in care apare in rolul Agentului 007. Craig se saturase deja de James Bond, insa are o intelegere cu producatoprii sa mai apara ca 007 in alte doua filme dupa Skyfall .


"Am vrut sa renunt la franciza, insa nu m-au lasat pentru ca am semnat sa mai fac cateva filme. Sa vedem cum se descurca Skyfall pentru ca afacerile sunt afaceri iar daca lucrurile se scufunda cineva se va sterge bucuros la fund cu contractul meu" a declarat actorul. La cati bani a facut deja Skyfall ne indoim ca producatoarea Barbara Broccoli va folosi contractul lui Daniel Craig pe post de hartie igienica.

 

Se pare a fascinatia pentru faimosul spion nu a murit. Iar Skyfall cu o distributie de senzatie: alaturi de Craig, ii vedem pe Dame Judi Dench, Ralph Fiennes, Bérénice Marlohe si Javier Bardem, este unul dintre cele mai puternice film de box office ale toamnei.  Skyfall a facut deja incasari de aproape 300 de milioane de $ din afara Statelor Unite. Din SUA, unde are premiera in acest weekend, Sony asteapta incasari de 70 de milioane de $ din primele 3 zile.


"Fac meseria asta de cand ma stiu. Dar a fost ca pentru orice actor tanar. Foarte greu. Dai din coate. Prinzi greu un rol, te chinuiesti sa platesti chiria si cam asta-i tot ce poti face, sperand sa castigi mai mult la un moment dat. Si iata ca, in cele din urma, am castigat mai mult... Am abandonat colegiul de teatru, am facut un film la Warner Brothers, apoi am avut niste proiecte in televiziune in Anglia si ca­teva roluri in teatru. Dar mi-am gasit timp si pentru o slujba cu salariu lunar, ca sa tin departe banca..." a marturisit Daniel Craig.

 


Daniel Craig
si-a facut debutul in cinematografie in filmul The Power of One (1992). Cariera sa de actor a continuat la televizor  in serialul postului BBC2, “Our Friends in the North” (1996). El a atins faima internationala dupa ce a jucat mai multe roluri secundare in Lara Croft :Tomb Raider (2001) si Road to Perdition (2002). A fost apreciat pentru performanta sa din rolul principal din Layer Cake (2004). 

Craig a fost anuntat drept al saselea actor care sa-l joace pe James Bond, in octombrie 2005, la cateva saptamani dupa ce si-a terminat treaba in Munich (2005), unde a jucat alaturi de Eric Bana sub conducerea lui Steven Spielberg.In 2011 actorul  a esuat in box office cu pelicule ca Dream House/Casa de vis si Cowboys & Aliens, insa s-a descurcat minunat in animatia lui Steven Spielberg Aventurile lui  Tintin: Secretul Licornului. Pe finalul lui 2011 a lansat un film extrem de asteptat si care a primit recenzii excelente - The Girl With The Dragon Tattoo.
 

 

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies