marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

De ce Alan Cumming a returnat Palatului distincția acordată de Regina Elisabeta?

Actorul scoțian nu mai este ofițer al Ordinului Imperiului Britanic.

De ce Alan Cumming a returnat Palatului distincția acordată de Regina Elisabeta?
Alan Cumming a marcat ieri împlinirea a 58 de ani, împărtășind un mesaj pe Instagram în care anunță „ceva ce am făcut recent pentru mine însumi“. „Mi-am returnat OBE-ul“, a scris el, referindu-se la distincția de Ofițer al Imperiului Britanic ce i-a fost acordată în 2009 de regretata Regină Elisabeta a II-a, ca parte a listei de onoruri de ziua ei de naștere. Cumming a fost onorat pentru activitatea sa ca actor, precum și pentru campania sa în favoarea drepturilor LGBTQ+.
 
Moartea Reginei și conversațiile care au urmat despre rolul monarhiei și, mai ales, despre modul în care Imperiul Britanic a profitat pe seama (și moartea) popoarelor indigene din întreaga lume mi-au deschis cu adevărat ochii“, a scris gazda emisiunii „The Traitors“. 
 
„De asemenea, din fericire, vremurile și legile din SUA s-au schimbat, iar marele bine pe care premiul l-a adus cauzei LGBTQ+ în 2009 este acum mai puțin puternic, decât îndoielile pe care le am fiind asociat cu toxicitatea imperiului. Așa că mi-am returnat premiul, mi-am explicat motivele și mi-am reiterat marea mea recunoștință pentru că mi s-a acordat în primul rând. Acum sunt din nou Alan Cumming, pur și simplu. La mulți ani mie!“, a notat actorul scoțian, creând o undă de șoc în breaslă, dar și printre fanii internauți.

 
Alan Cumming nu este primul care a întors sau a refuzat un premiu din partea Familiei Regale britanice. El se alătură unui grup care îl include pe David Bowie (care a refuzat două distincții: un Comandor al Imperiului Britanic în 2000 și un titlu de cavaler în 2003), regizorul de film Danny Boyle (care a refuzat un titlu de cavaler în 2013) și autorul „Cronicilor din Narnia“, C.S. Lewis (care a refuzat un CBE pe care urma să îl primească în 1952).
 
Și cei patru membri ai trupei The Beatles au fost numiți Membri ai Imperiului Britanic (MBE) în 1965, însă John Lennon a returnat această distincție patru ani mai târziu.
 
FOTO: Instagram

Galerie foto


Modifică setările cookies