marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

La mulţi ani, Sophia Loren! Cum a arătat diva ecranului la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a

Legendara actriţă italiană a împlinit venerabila vârstă de 88 de ani.

La mulţi ani, Sophia Loren! Cum a arătat diva ecranului la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a
Una dintre cele mai emblematice artiste ale cinematografiei europene, Sophia Loren a sărbătorit împlinirea celor 88 de ani, alături de fiii săi, Carlo Ponti Jr. şi Edoardo Ponti, şi de nepoţii Lucia şi Leonardo.
 
Focoasa italiancă a rămas în memoria publicului graţie rolurilor din „Quo Vadis“ (1951), „La ciociara“, „Căderea Imperiului Roman“, „A început în Napoli“, „Orhideea neagră“, „Pelerinul iubirii“, „Păcat că e rea“ și mult mai recentele „Prêt-à-Porter“ și „Bătrâni irascibili“.
 
Memorabil rămâne, însă, şi momentul în care a întâlnit-o pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în cadrul unui eveniment fastuos de la Palatul Buckingham, din anul 1957. Proaspăta regină primea adesea, la dineurile de la Palat, invitaţi din lumea filmului, fiind la curent cu lansarea marilor producţii cinematografice şi cu laureaţii premiilor Oscar. Când s-au cunoscut, Sophia Loren avea doar 23 de ani, iar Regina 31 de ani. Tânăra actriţă purta o rochie cu corset peste care a pus un bolero de dantelă cu mâneci tivite cu blană.

 
Pe numele real Sofia Scicolone, ea a avut norocul de-a intra în graţiile producătorului Carlo Ponti, cu 27 de ani mai mare decât ea, marea iubire a vieţii ei, cu care s-a căsătorit în acelaşi an 1957 şi care i-a ghidat paşii spre succes. Povestea lor a durat până în 2007, când a rămas văduvă şi şi-a consolat singurătatea cu cei doi băieţi ai lor. Carlo a devenit dirijor de ochestră şi s-a căsătorit cu Andrea Meszaros, în timp ce Edoardo, care e regizor, e însurat cu actriţa Sasha Alexander (cunoscută din serialele „NCIS“ şi „Rizzoli & Isles“), cu care are doi copii: pe Lucia (16) şi pe Leonardo (12).

 
Acum, Sophia Loren a primit cu tristeţe vestea morţii Majestăţii Sale, despre care îşi amintea că era foarte jovială şi curioasă cu privire la culisele industriei de film.
 
FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies