marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling, Joaquin Phoenix, staurile care s-au folosit de false retrageri in cariera pentru a reveni in forta

Actorii Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling si Joaquin Phoenix au anuntat fiecare, la un moment dat, ca vor face o pauza in cariera, insa declaratiile lor sunt considerate mai degraba "o retragere falsa" si o stratagema pentru a reveni in forta la Hollywood, relateaza lefigaro.fr.

Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling, Joaquin Phoenix, staurile care s-au folosit de false retrageri in cariera pentru a reveni in forta

 

Canadianul Ryan Gosling, starul din "Drive", a anuntat saptamana trecuta ca vrea sa faca o pauza in cariera. La fel anuntase si Leonardo DiCaprio, starul din "Titanic", cu o luna mai devreme. In articolul postat pe site-ul cotidianului Le Figaro, autorii sai realizeaza o analiza a intentiilor reale ale actorilor hollywoodieni care pretind ca vor sa renunte la aceasta meserie, dar care urmaresc, de fapt, ca acel pretins anunt de retragere sa le stimuleze carierele.

 

Efectul creat de un anunt-soc pare sa fie la moda in industria cinematografica, iar Ryan Gosling este cel mai recent exemplu in acest sens. Actorul canadian marturisea, saptamana trecuta, ca a devenit mult prea obosit de viata sa de actor. "Am filmat prea mult. Am pierdut orice perspectiva pe care o aveam asupra lucrurilor pe care le fac. Cred ca mi-ar prinde bine sa fac o pauza si sa imi reevaluez motivele pentru care fac aceasta meserie si felul in care o fac", le marturisea Gosling jurnalistilor americani. Reactia a fost imediata: fanii starului canadian, bulversati, si-au exprimat disperarea pe internet de o asemenea maniera incat autoritatile au infiintat o linie telefonica speciala, creata pentru a-i reconforta si consilia psihologic.

 

Insa acea linie telefonica, denumita "Gosline", ar putea fi inutila. Potrivit unor zvonuri publicate de tabloidul britanic Daily Mail, starul canadian ar urma sa il interpreteze pe campionul paralimpic Oscar Pistorius intr-un film despre viata si cariera acestuia. Acest "biopic" (film biografic, n.r.) va prezenta ascensiunea si decaderea celebrului sportiv sud-african, acuzat de curand de asasinarea iubitei sale, actrita si modelul Reeva Steenkamp, al carei rol ar urma sa fie interpretat de actrita sud-africana Charlize Theron.

 

 

Chiar daca acest proiect cinematografic nu se va concretiza, Gosling nu risca sa dispara de pe "radarul" hollywoodian: actorul isi incearca mana in domeniul regiei de film, cu proiectul cinematografic "How to Catch a Monster", un film cu o poveste contemporana, in care vor juca actritele Eva Mendes (iubita actorului), Christina Hendricks si Saoirse Ronan.

 

In urma cu doua luni, Leonardo DiCaprio apelase la aceeasi stratagema. "Ma simt putin cam obosit. Acum, imi voi lua o pauza, o pauza lunga (...). Am turnat trei filme in doi ani si nu mai pot", spunea starul american. La inceputul carierei sale, DiCaprio si-a promis sa se limiteze la un rol pe an. Prins in vartejul succesului, la varsta de 38 de ani, actorul sustine ca a jucat in prea multe filme pentru gustul sau si ar dori sa se concentreze asupra cauzelor ecologiste.

 

Cu toate acestea, Leonardo DiCaprio este pe afisul filmului "The Great Gatsby" care va deschide editia din acest an a Festivalului de la Cannes. Site-ul Deadline.com afirma ca DiCaprio ar putea juca in "The Road Home", o adaptare cinematografica a romanului omonim de Michael Armour, pe care DiCaprio o va si produce. El va putea fi vazut in 2013 si in "The Wolf of Wall Street", un film regizat de Martin Scorsese, in care Leonardo DiCaprio joaca alaturi de francezul Jean Dujardin.

 

"Si atunci, sunt oare aceste declaratii semnul real al unei stari de oboseala reala sau ele provin din simpla dorinta ca lumea sa vorbeasca despre ei?", se intreaba jurnalistii de le Le Figaro. DiCaprio si Gosling nu sunt singurele vedete care si-au anuntat "retragerea", inainte de a reveni in forta pe firmamentul de la Hollywood.

 

In urma cu doi ani, Angelina Jolie si Brad Pitt au pretins, la randul lor, ca vor sa se concentreze mai mult asupra vietii de familie si productiei de film - in cazul lui Brad Pitt. Tentativa ratata. Cuplul Jolie-Pitt si-a multiplicat proiectele in curs: "Killing Them Softly", "World War Z" si "The Counselor", pentru Brad Pitt, si "Maleficient", pentru Angelina Jolie.

 

 

 

Cinefilii isi amintesc cu siguranta si de "gluma" facuta de Joaquin Phoenix, care "a mimat" renuntarea la cariera de actor pentru a deveni cantaret de muzica rap. Starul american a turnat chiar si un fals documentar, regizat de Casey Affleck, intitulat "I'm Still Here".

 

Lista vedetelor de film care au dorit sa isi intrerupa relatia cu cea de-a saptea arta este destul de lunga - Gérard Depardieu, Natalie Portman, Hugh Grant, Jodie Foster, Alec Baldwin si Anthony Hopkins. Insa, cu siguranta, pana acum nici unul dintre ei nu a reusit sa taie cordonul ombilical care ii uneste cu industria cinematografica.

Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies