marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Leonardo DiCaprio: opreste filmele ca sa schimbe lumea

Leonardo DiCaprio isi arata ceasul TAG Heuer pe coperta revistei August Man. Actorul in varsta de 38 de ani nu va mai face filme o perioada de timp. Cu toate astea, in 2013, isi arata din nou talentul in doua filme, ultimele aflate pe lista sa glorioasa: The Great Gatsby in regia lui Baz Luhrmann va avea premiera la vara iar The Wolf of Wall Street, in regia lui Martin Scorsese se va lansa in toamna.

Leonardo DiCaprio: opreste filmele ca sa schimbe lumea

 

Un actor extrem de cautat si foarte ocupat, Leonardo DiCaprio a facut 13 filme in ultimii 10 ani, insa acum treece cariera pe planul al doilea pentru a se dedica mediului inconjurator.  Leonardo DiCaprio a devenit in ultimii ani un activist infocat al drepturilor animalelor, iar in 2011 a devenit purtatorul de cuvant al unei campanii pentru protejarea elefantilor, derulata de International Fund for Animal Welfare.

"In viata mea de adult, activismul si munca pentru protejarea mediului raman o prioritate. Am creat o fundatie care se ocupa cu atentionarea oamenilor in legatura cu problemele importante ale planetei, de mediu si despre impactul pe care il avem asupra lumii in care traim. Nu este doar o experienta de viata care te face sa te simti implinit, aceasta m-a dus in cateva dintre cele mai frumoaser locuri de pe planeta" a declarat DiCaprio pentru August Man.


Nu sunt foarte constient ca o implinesc in curand 40 de ani. Este important sa analizezi alegerile pe care le-ai facut in viata, sa descoperi ce vrei sa faci de acum incolo. Provin dintr-o familie saraca din clasa de mijloc si sa ajung un actor nu a parut niciodata un vis posibil de realizat. De indata ce am avut sansa de a lucra la un film, am intrat intr-o adevarata cursa sa-mi indeplinesc acest vis.


Ca actor fac tot posibilul sa spun o povestea minunata intr-un mod cu adevarat artistic, insa la final nu stii cum publicul sau criticii vor reactiona la munca ta. Este un mister total si continuu sa faci filme, iar asta este adevarata distractie, provocare si incantare in ceea ce fac. Scopul meu este sa fac o munca buna. Nu m-am oprit si sper sa nu ma opresc. Atat timp cat traiesc, voi avea dorinta de a face filme minunate, dar si de a aduce o schimbare in lume."



Nascut pe 11 noiembrie, 1974, Los Angeles, Leonardo DiCaprio a inceput sa cucereasca camerele de la 14 ani, filmand reclame si spoturi publicitare. Rolul lui Romeo din Romoe + Juliette de Baz Luhrmann in 1996 ii aduce notorietate, insa este Jack din Titanicul lui James Cameron care il aduce statutul de "nemuritor" la Hollywood. Are 3 nominalizari la Oscar pentru What's Eating Gilbert Grape (1993), The Aviator (2004), Blood Diamond (2006) si un singur Glob de Aur castigat pentru rolul lui Howard Hughes din Aviatorul.


DiCaprio si-a inceput misiunea ecologica de a opri distrugerea planetei impresionat de intalnirea cu fostul vice presedinte american Al Gore, al carui film An Inconvenient Truth a lasat o amprenta profunda asupra actorului din Django Unchained.

 


 

 

Ecologist convins, lui DiCaprio nu i-a fost niciodata rusine sa se foloseasca de celebritatea lui pentru a trage un semnal de alarma cu privire la incalzirea globala sau la speciile pe cale de disparitie. Actorul a anuntat in urma cu cateva zile ca va lua o pauza din facut filme, pentru a se dedica acestei cauze. Impreuna cu World Wildlife Fund, actorul a mers in anii trecuti in Nepal si Butan pentru a incerca sa mai salveze cativa dintre cei 3.200 de tigri ramasi in salbaticie. De asemenea, s-a implicat in proiecte legate de rinocerii din Java, care odinioara impanzeau intreg sud-estul Asiei si dintre care au mai ramas acum cateva zeci. Leonardo DiCaprio nu se multumeste sa militeze pentru convingerile sale, ci incearca sa dea el insusi un exemplu: de la inceputul anilor 2000 conduce un autoturism hibrid, are o casa “verde”, cu panouri solare si incearca sa faca totul cat mai eco.
 



 

In toamna lui 2012, starul hollywoodian Leonardo DiCaprio i-a indemnat pe participantii la o conferinta despre protejarea Antarcticii sa aprobe proiectul de creare al unui sanctuar marin in Oceanul Antarctic, pentru a proteja cateva mii de specii de vietuitoare. Regiunea adaposteste o mare populatie de pinguini, foci si balene, dar si alte specii unice, care nu traiesc in alte zone. Daca acest sanctuar marin va fi infiintat, el va avea de doua ori suprafata Indiei si va fi cel mai mare sanctuar de acest tip de pe Terra. "Dar Rusia, Coreea de Sud si alte cateva state ameninta ca vor vota impotriva, pentru a putea sa continue sa jefuiasca aceasta mare, in conditiile in care alte mari au fost golite de pesti", a declarat DiCaprio, reamintind ca o petitie in favoarea acestui sanctuar a adunat peste 840.000 de semnaturi pe internet.

 

Sursa foto: August Man


Galerie foto


Modifică setările cookies