marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Distribuția „Harry Potter“ e în doliu, după ce starul Robbie Coltrane a murit la vârsta de 72 de ani

Actorul britanic, care a dat viaţă simpaticului personaj Hagrid din epopeea cu vrăjitori a lui J.K. Rowling, s-a stins din viață pe 14 octombrie.

Distribuția Harry Potter e în doliu, după ce starul Robbie Coltrane a murit la vârsta de 72 de ani
Întreaga distribuţie a francizei „Harry Potter“ deplânge pierderea lui Robbie Coltrane, cel care a interpretat rolul lui Rubeus Hagrid, păstrătorul cheilor și paznicul vânatului de la Hogwarts. 
 
„Robbie a fost unul dintre cei mai amuzanți oameni pe care i-am întâlnit și ne făcea să râdem în permanență pe platou, când eram copii“, spune Daniel Radcliffe, care a jucat alături de Coaltrane în toate cele 8 filme „Harry Potter“. „Îmi amintesc în mod deosebit cum, la filmările pentru «Prisoner Of Azkaban», când ne ascundeam cu toții de ploaia torențială timp de ore întregi în coliba lui Hagrid, iar el ne spunea povești și făcea glume pentru a ne menține moralul ridicat. Mă simt incredibil de norocos că am avut ocazia să-l cunosc și să lucrez cu el și sunt foarte trist că a murit. A fost un actor incredibil și un om minunat", a mai spus interpretul lui Harry Potter.

 
Și autoarea J.K. Rowling, după a cărei celebră carte pentru copii a fost făcută seria, a reacționat imediat la vestea tristă a trecerii lui în nefiinţă. „Nu voi mai cunoaște niciodată pe cineva care să semene cu Robbie. A fost un talent incredibil, un unicat complet, iar eu am fost mai mult decât norocoasă să-l cunosc, să lucrez cu el și să râd cu poftă alături de el. Transmit dragostea mea și cele mai profunde condoleanțe familiei sale, în primul rând copiilor săi“, a scris ea pe Twitter, alături de o fotografie cu ei doi împreună.
 
 
Actorul scoţian Robbie Coltrane, pe numele său adevărat Anthony Robert McMillan, a avut, însă, o întreagă carieră în afara emblematicului rol din „Harry Potter“, el fiind foarte apreciat pentru umorul său şi rolurile sale de comedie, dar şi pentru prestaţia sa din serialul „Cracker“, în care juca rolul doctorului Fitz, ori pentru personajele din „The Pope Must Die“, „GoldenEye“ şi „The World Is Not Enough“. De-a lungul timpului, el a jucat alături de alte mari personalităţi ale cinematografiei britanice, precum Julie Walters, Ben Elton, Hugh Laurie, Stephen Fry şi Emma Thompson. Totodată, el a şi-a împrumutat vocea pentru adaptarea BBC a cărții pentru copii scrise de Regele Charles al III-lea, „Bătrânul din Lochnagar“/„The Old Man Of Lochnagar“.



FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies