marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Django Unchained: regizorul Spike Lee ataca dur filmul lui Quentin Tarantino, de ce il numeste o rusine si lipsit de respect fata de sclavie

Django Unchained a reusit sa impresioneze pe toata lumea in acest an, majoritatea critcilor laudand filmul lui Tarantino. Insa, reigzorul de culoare Spike Lee n-a fost deloc dat pe spate, ba din contra numeste filmul o "rusine si o lipsa de respect fata de sclavii care au suportat acest tratament", scriu cei de la Huffington Post.

Django Unchained: regizorul Spike Lee ataca dur filmul lui Quentin Tarantino, de ce il numeste o rusine si lipsit de respect fata de sclavie

 

Regizorul Spike Lee a scris un  mesaj pe Twitter in care si-a aratat indignarea fata de modul in care este expusa sclavia in filmul lui Tarantino: "America sclavagista n-a fost un western spaghetti ca al lui Sergio Leone. A fost un  Holocaust, stramosii mei erau sclavi adusi din Africa, o sa le onorez mere amintirea" a scris acesta.


 

Intr-un alt interviu, citat de Huffington Post, regizorul recunoaste ca n-a vazut Django Unchained, insa tot il considera lipsit de respect fata de stramosii sai. "Nu am vazut filmul, dar pot sa spun in numele meu ca  nu respecta amintirea acelor oameni,  printre care si stramosii mei."



 

Tarantino a spus pentru MTV, cu privire la reactia lui Spike Lee, ca nu are de ce sa isi ceara scuze: "Cred ca este ridicol, el ar vrea ca eu sa infrumusetez povestea, dar asta ar insemna sa mint. Iar eu nu mint niciodata cand vine vorba de personajele mele." a spus Tarantino.
 

Intre timp, criticii sunt extaziati de filmul lui Tarantino si recenziile lor sunt pline de laude la adresa viziunii regizorului, dar si a intepretarilor. Leonardo DiCaprio, nominalizat la Globurile de Aur 2013 pentru rol secundar, a impresionat pe toata lume in rolul unui rege al bumbaculului din Sudul Statelor Unite, care isi obliga sclavii sa lupte unii impotriva altora pana la moarte.
 

 

Rolul lui Calvin Candie este primul rol secundar pentru DiCaprio dupa 15 ani, perioada in care a abordat doar roluri principale. Insa de aceasta data, poate mai mult ca niciodata, are sanse reale la un Oscar.  Personajul Calvin Candie l-a ingrozit si incantat pe DiCaprio in egala masura: "Codul sau etic depaseste orice mi-as fi putut eu imagina" a declarat acesta in cadrul unei conferinte de presa, unde a marturisit ca la un moment dat i-a fost frica sa nu depaseasca masura cu acest rol.

Django Unchained se petrecere In America  sclavagista, unde un dentist german (Christoph Waltz) transformat in vanator de recompense, rascumpara un sclav pe nume Django (Jamie Foxx) si se lasa convins de acesta sa-l ajute sa o elibereze pe sotia lui Broomhilda (Kerry Washington), care a ramas pe plantatia Candyland din Mississippi si este obligata de catre maleficul si sadicul stapan Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) sa ofere favoruri sexuale albilor.

 

Django Unchained are premiera in SUA pe 25  decembrie 2012, iar in Romania pe 18 ianuarie 2013.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies