marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

5 filme care au starnit cele mai mari controverse in 2013: productiile care au creat discutii aprinse in randul fanilor

Anul 2013 se apropie de final, insa n-a fost ocolit de scandaluri si controverse. Cateva dintre cele mai populare filme din acest an au starnit si cele mai mari discutii. Marele castigator Palme d'Or , "Blue is The Warmest Color" a tinut prima pagina a tabloidelor dupa ce regizorul si actritele s-au certat si criticat. Insa, arta ramane arta indiferent de scandalurile iscate in jurul ei. Iata cinci filme care au generat cele mai multe discutii si controverse in acest an.

5 filme care au starnit cele mai mari controverse in 2013: productiile care au creat discutii aprinse in randul fanilor

Blue Is the Warmest Colour
Regie: Abdellatif Kechiche
Distributie: Adèle Exarchopoulos , Léa Seydoux
             

Cu toate ca a obtinut marele premiu Palme d’Or in cadrul Festivalului de la Cannes, editia 2013, drama romantica franceza a devenit unul dintre cele mai controversate filme ale momentului datorita scenelor intense de sex dintre cele doua actrite principale, Adèle Exarchopoulos si Léa Seydoux. Autoarea insasi, Julie Maroh, noteaza pe blogul personal faptul ca regizorul a transformat povestea intr-o „ecranizare brutala si rece, mai degraba un film porno decat o prezentare a relatiei dintre cele doua lesbiene.” Controversele au fost iscate si de creatorii filmului, dupa ce actritele s-au plans de maniera de lucru a regizorului Abdellatif Kechiche, spunand ca s-au simtit ca niste prostituate. La randul lui, regizorul a spus ca filmul nu trebuia denigrat si ca ii pare rau ca a fost lansat in cinema. Blue is The Warmest Color ramane fara indoiala cel mai controversat film al anului, care a tinut prima pagina a tabloidelor cu scandalurile provocate de cele doua protagoniste.

 

 


Fifty Shades of Grey

Regie: Sam Taylor-Wood
Distributie: Jamie Dornan, Dakota Johnson
     


Nici macar n-a fost lansat si Fifty Shades of Grey a reusit sa starneasca o sumedenie de discutii. Menit sa reprezinte o controversa inca de la inceput din cauza subiectului romanului erotic, filmul Fifty Shades of Grey a starnit adevarate revolte in randul publicului, odata cu anuntarea distributiei. Internetul a luat-o razna, s-au realizat chiar si sondaje online pentru gasirea actorilor potriviti, iar spiritele s-au incins de-a dreptul cand actorul Charlie Hunnam a anuntat parasirea proiectului. Publicul a cazut la pace in momentul anuntarii lui Jamie Dornan (fotomodel si protagonistul serialului The Fall)  pentru personajul Christian Grey

 


   

Kick-Ass 2

Regie: Jeff Wadlow
Distributie: Jim Carrey, Christopher Mintz-Plasse, Chloë Grace Moretz
                                            
Pronosticurile sunt descurajatoare pentru seria Kick-Ass, cel de-al doilea film al seriei incasand cu mult sub filmul debutant. Motivul? Unul dintre actorii principali, Jim Carrey, a starnit controverse prin postarile sale de pe Twitter, in care a catalogat pelicula ca fiind una violenta. Se pare ca revolta sa a fost atat de mare, incat a refuzat participarea in cadrul campaniei de promovare. Iar opinia sa vis-a-vis de film a afectat serios atat impresia publicului, cat si conturile cel de la Universal Productions. Filmul a readus in discutie nivelul ridicat de violenta in film si daca este folosita in mod gratuit.

 

             
Captain Phillips

Regie: Paul Greengrass
Distributie: Tom Hanks, Barkhad Abdi
                       

„Capitanul Philips – o mare minciuna”, citeaza New York Post. Articolul acuza producatorii de falsitate prin declararea evenimentelor din pelicula ca fiind reale, din moment ce evenimentele care urmaresc firul scenariului, sunt departe de realitate. Din declaratia echipajului ce a insotit Capitanul Philips in expeditie, reiese faptul ca acesta le-a ignorat avertizarile si a navigat spre Coasta Somaleza. Pentru acestia este de-a dreptul frustrant sa-l vada pe capitan portretizat ca un erou, cand el le-a pus viata in pericol. Se pare ca declaratiile echipajului nu au influentat negativ pelicula, aceasta continuand sa incaseze mii de dolari. Criticii au fost foarte ingaduitori cu filmul, ba chiar sustinand ca Tom Hanks are sanse reale la o noua nominalizare la Oscar.

          

 


Ender’s Game

Regie: Gavin Hood
Distributie: Harrison Ford, Hailee Steinfeld, Viola Davis
                       

In timp ce regizorul descria cartea ce sta la baza filmului ca fiind „fantastica, plina de tematica, precum compasiunea si toleranta”, autorul Orson Scott acuza scenariul ca fiind unul ce promoveaza homosexualitatea si casatoria dintre persoane de acelasi sex. Cu toate ca oficialii de la Lionsgate si Summit Entertainment au facut multiple declaratii prin care atesta acuzatia ca fiind una irelevanta, publicul a evitat sa treaca „Ender’s Game” pe lista filmelor dorite a fi vizualizate, lucru notabil in conturile productiei. Cu toate astea, Ender's Game a facut incasari bune in primul weekend, iar cei care erau familiarizati cu universul romanului, s-au dus sa vada filmul in cinema.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies