marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul A Royal Affair, produs de Lars von Trier a cucerit Europa in acest an: drama daneza pe care americanii o vad in cursa pentru Oscaruri

Cuplul care a schimbat destinul unei natiuni. Drama romantica si politica A Royal Affair care aduce pe marile ecrane un eveniment tumultuos din istoria Danemarcei a creat valuri in acest an atat printre fanii productiilor non americane cat si printre criticii diverselor festivaluri. Filmul, pe care unele site-uri americane il propun in cursa pentru Oscaruri la diferite categorii, se va lansa in luna septembrie si in Romania.

Filmul A Royal Affair, produs de Lars von Trier a cucerit Europa in acest an: drama daneza pe care americanii o vad in cursa pentru Oscaruri

Drama daneza A Royal Affair, a regizorului Nikolaj Arcel este un thriller istorico-politic despre un medic cu viziune din secolul al XVIII-lea, ce aplica in societatea daneza ideile iluminismului: libertatea cuvantului si a presei, abolirea torturii, reformarea educatiei.


Pelicula a starnit valuri in acest an la Festivalul de Film de la Berlin unde a castigat Ursul de Argint pentru cel mai bun actor Mikkel Boe Følsgaard si cel mai bun scenariu, Nicolaj Arcel si Rasmus Heisterberg. Filmul este produs de Lars von Trier si de compania sa Zentropa Company si ii are ca scenaristi pe cei care au facut echipa si pentru Girl With The Dragon Tattoo, varianta originala, creata de suedezi.


Dupa drama daneza The Hunt/Jagten care i-a adus in acest an la Cannes lui Mads Mikkelsen premiul pentru cel mai bun actor, acesta sa remarca din nou in distributia spectaculoasa din A Royal Affair unde joaca alaturi de Mikkel Boe Følsgaard si Alicia Vikander.

Ambele filme au fost cumparate de americani prin Magnolia Pictures care vrea sa le arunce in cursa pentru Oscaruri, unele zvonuri sustin insa ca The Hunt nu va avea in acest an o campanie pentru Oscaruri, filmul lui Vinterberg fiind pastrat pentru o lansare tarzie in 2013.


Actiunea din A Royal Affair se desfasoara in Danemarca secolului XVIII, in timpul domniei regelui Christian al VII-lea, rege ce a fost considerat de foarte multi istorici, ca fiind labil psihic. Pelicula a fost vanduta in peste 78 de tari si a facut incasari record pentru un film strain in Marea Britanie si Australia iar la danezi a reusit sa se impuna in top 3 cele mai bine vandute filme istorice daneze.

Pelicula are la baza cartea "l The Visit of the Royal Physician" de Per Olov Enquist si poveste un eveniment istoric ce a aruncat rusine asupra tronului Danemarcei. In secolul XVIII casnicia regelui Christian al VII-lea( interpretat stralucitor de Mikkel Boe Følsgaard) este aranjata cu frumoasa printesa de 15 ani Caroline Mathilde (jucata de frumoasa Alicia Vikander pe care o veti vedea in acest an si in Anna Karenina al lui Joe Wright).

Caroline este o tanara ce fusese crescuta si educata in Anglia. Comportamentul tulburator al regelui o va impinge pana la urma pe tanara sotie, in bratele nou venitului la curtea regala, doctorul Johann Struensee (Mads Mikkelsen) care  o va lasa insarcinata pe tanara regina. Impreuna cei doi vor conduce o revolutie ce va rupe o natiune in doua.
 


A Royal Affair va ajunge in cinematografele din Romania pe 28 septembrie 2012 iar pelicula va fi prezentata si la Festivalul de Film de la Toronto.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies