marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

50 de filme de Oscar pe care sa le vezi in 2011-2012: Partea a 2-a

Inainte de startul celor doua mari festivaluri de film din aceasta toamna cel de la Venetia si Toronto, jurnalistii de la The Guardian au realizat un top cu cele mai tari si asteptate 50 de filme din 2011( si inceputul lui 2012). Multe dintre ele intra in cursa pentru Oscaruri in 2012. Iata si partea a doua a topului.

26. Melancholia ( septembrie 2011)

Filmul lui Lars von Trier a starnit deja multe controverse la Festivalul de Film de la Cannes, unde actrita Kirsten Dunst a fost premiata pentru cea mai buna actrita. Povestea unei mirese aflate in depresie care asista la sfarsitul lumii a uimit pe toata lumea, dar acest lucru este ceva obisnuit pentru von Trier.

27. Take Shelter (septembrie 2011)

Take Shelter  este un film mic, independent, cu un buget restrans , dar care are o poveste emotionanta. Intr-un mic orasel din Ohio, un cuplu (interpretat de Michael Shannon si Jessica  Stewart) are grija de fetita lor surda. Dupa mai multe nopti in care sotul incepe sa aiba cosmaruri cu privire la o furtuna ce va distruge oraselul, el incepe sa construiasca un adapost. Sigur, povestea este mai subtila de atat si scoate la suprafata si alte aspecte, fiind un film puternic incarcat emotional.

28. Natural Selection (decembrie 2011)

Filmul lui Robbie  Pickering  are un subiect mai putin obisnuit. O sotie crestina si extrem de devotata sotului este socata cand afla ca barbatul acesteia a suferit un infarct in timp ce se afla la o banca de sperma. Femeia decide sa plece intr-o calatorie pentru a-i gasi fiul biologic, dar care n-a avut o soarta prea buna: este un fost condamnat cu multe probleme de personalitate. Insa, intre cei doi se va naste o relatie plina de afectiune si iubire.

29. Martha Marcy May Marlene (octombrie 2011)

Elizabeth Olsen, sora  mai mica a celebrelor Mary-Kate si Ashley Olsen, straluceste in rolul Marthei, o femeie marcata de amintirile dureroase din perioada in care a fost abuzata de membrii unui cult bizar. Aceasta incearca sa isi reuneasca relatiile cu familia, insa amintirile dureroase si paranoia ii vor marca existenta. Sean Durkin este cel care semneaza regia si scenariul.

30. The Help ( august 2011)

Filmul lui Tate Taylor ne introduce in lumea anilor '60, umbrita de problemele rasiale, dar in care o scriitoare aspiranta, Eugenia Phelan (Emma Stone) are curajul sa impinga limitele si se imprieteneste cu servitoarele sale de culoare. Aceasta prietenie va sta la baza unei carti care a schimbat mentalitatea inchisa a unei intregi comunitati.

31. Like Crazy ( octombrie 2011)

Castigator la Festivalul de Film Sundance, Like Crazy are toate sansele sa primeasca nominalizari si la Oscar. Anton Yelchim si Felicity Jones sunt doi studenti in Los Angeles ce vor deveni un cuplu. Insa relatia lor va fi destramata de distanta, dupa ce fetei ii expira viza si este trimisa inapoi in Londra. Incercand sa se intoarca in America, ea va fi alungata de catre oficialii americani, iar relatia cuplului va fi supusa testului cel mai mare: distanta.

32. Moneyball ( septembrie 2011)

Moneyball a starnit valva inca de la primul zvon ca Brad Pitt va juca in rolul principal.  Brad Pitt, Philip Seymour Hoffman si Jonah Hill fac parte din distributia filmului care infatiseaza povestea lui Billy Beane, noul manager al echipei de baseball Oakland Athelitcs.  Desi nu are nici un fel de sprijin financiar, acesta va reusi printr-o tehnica revolutionara sa creeze unul din cele mai performante cluburi din SUA. Filmul este considerat a fi unul dintre cele mai reusite ce are la baza o poveste de succes din lumea sportului.

33. Coriolanus ( decembrie 2011)

Ralph Fiennes, regizor si actor in rol principal in „Corolianus” aduce pe marile ecrane o versiune moderna a tragediei lui Shakespeare, bazata pe viata legendarului Gaius Coriolanus, in care eroul roman este tarat intr-o rebeliune creata datorita opiniilor sale indraznete. Tradat chiar de mama sa, acesta va fi alungat din Roma, dar va reveni in cetate pentru a se razbuna.

34. The Whistleblower (august 2011)

Rachel Weisz joaca rolul unei politiste din Nebraska aleasa pentru a face parte intr-o misiune de mentinere a pacii in Bosnia. Insa aceasta va ajunge sa isi riste slujba si viata pentru a scoate la iveala un scandal sexual de proportii in care sunt implicate diverse figuri cunoscute americane, dar si membri ai Natiunilor Unite.

35. Begginers  ( iunie 2011)

Viata tanarului Oliver (interpretat de Ewan McGregor) este data peste cap in ziua in care tatal sau, in varsta de 81 de ani,  il anunta ca sufera de cancer, dar ca in acelasi timp este indragostit de o fata mult mai tanara decat el.  Christopher Plummer ofera inca un rol magistral, pentru care ar putea primi o nominalizare la Oscar.

36. Contagion ( septembrie 2011)

Contagion, regizat de Steven Soderbergh, spune povestea raspandirii fulgeratoare a unui virus care te poate ucide in cateva zile. O comunitate medicala internationala lupta sa opreasca pandemia, dar si panica populatiei care se raspandeste mai repede decat virusul. In acelasi timp oameni obisnuiti incearca sa supravietuiasca, desi teroarea ameninta totul in jurul lor. Distributia de zile mari alcatuita din Kate Winslet, Matt Damon, Jude Law, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow si Laurence Fishburne va contribui la succesul filmului.

37. We Need To Talk About Kevin ( septembrie 2011)

Tilda Swinton este  mama unui adolescent care a comis un masacru in randul colegilor si profesorilor sai. Ea  incearca din rasputeri sa traiasca mai departe in urma evenimentului. Pentru a-si mai lua din poverile de pe umeri, aceasta ii scrie sotului sau instrainat. Filmul este inspirat dupa cartea omonima a scriitorului Lionel Shriver.

38. Shame

Michael Fassbender si Carey Mulligan sunt numele importante din drama regizata de Steve McQueen.Filmul aduce in prim plan povestea lui Brandon, un tanar de 30 de ani si nenumeroasele sale escapade amoroase. Viata lui se va schimba in momentul in care sora lui mai mica  se va muta la el.

39. W.E. (decembrie 2011)

Cand asociezi numele Madonnei cu lumea filmului, te gandesti imediat la un dezastru. Dar se pare ca orice e posibil, al doilea film regizat de cantareata trecand examenul in fata criticilor. Daca “Discurul regelui” a avut succes, atunci de ce nu ar avea succes si drama Madonnei despre regele Edward al VIII-lea si aventura pe care acesta a avut-o cu Wallis Simpson, o femeie divortata. Pe alt plan, se va derula si o poveste de dragoste contemporana dintre  o femeie maritata si un agent de securitate rus.

40. We Bought a Zoo ( decembrie 2011)

Inspirat de o povestea adevarata, filmul regizat de Cameron Crowe este si el printre vedetele din acest an mai ales ca ii are in distributie pe  Matt Damon, Scarlett Johansson si Elle Fanning. Pelicula spune povestea emotionanta a unui tata care se muta la tara pentru a ajuta o gradina zoologica aflata in paragina.

41. Dream House ( septembrie 2011)

Un thriller psihologic independent, in regia cineastului irlandez Jim Sheridan. Daniel Craig joaca  rolul unui barbat care decide sa se mute cu familia sa intr-un mic oras idilic, insa descopera ca locuinta pe care a cumparat-o este bantuita de fostii ei stapani, care au fost asasinati chiar in interiorul casei. Din distributie mai fac parte Rachel Weisz si Naomi Watts. Nu conteaza ce premii va lua ( daca  va lua) filmul va ramane in istoria showbizului ca pelicula care i-a cuplat pe Daniel Craig si Rachel Weisz.

42. This Must Be The Place ( mai 2011)

Premiat la Cannes, filmul lui Paolo Sorrentino e este drama unui cantaret rock ( Sean Penn) plictisit care s-a lasat de muzica si care incearca sa il gaseasca pe cel care i-a executat tatal, un fost criminal nazist din al doilea Razboi Mondial, care s-a refugiat in America.

43. The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (decembrie 2011)

Una din marile surprize pe care Steven Spielberg le pregateste pentru finalul anului. Aventurile lui Tintin 3D: Secretul Unicornului  reprezinta transpunerea ambitioasa pe marele ecran a unui personaj emblematic al benzilor desenate europene, foarte diferit de super eroii americani. Voci celebre se adauga distributiei: Jamie Bell pentru Tintin, Andy Serkis pentru Capitanul Haddock, Daniel Craig pentru piratul Red Rackham. Celebra companie WETA a lui Peter Jackson se va ocupa de efectele speciale.

44.The Debt ( august 2011)

Desi facut in 2010 filmul ajunge in august in cinematografele din SUA. Regizorul John Madden spune alaturi de Helen Mirren, Sam Worthington si Tom Wilkinson povestea unui fost agent Mossad care se intoarce la datorie. Este un outsider, dar suna promitator.

45.Bridesmaids ( iulie 2011)

Sa recunoastem este un pic ciudat ca o comedie pentru femei sa atraga atata atentie si sa adune incasari de  234 milioane de dolari worldwide. Kristen Wiig, Maya Rudolph si Rose Byrne au sanse mari sa fie nominalizate macar la un BAFTA.

46.50/50 ( septembrie 2011)

O comedie dramatica  despre schimbarile drastice din viata unui barbat de 27 de ani care afla ca este bolnav de cancer.  Filmul regizat de Jonathan Levine si cu Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick in rolurile principale anunta o gura proaspata de aer si interpretari spectaculoase.

47.The Thing ( octombrie 2011)

Toti fanii inraiti ai genului horror asteapta cu sufletul la gura acest prequel al celebrului film de groaza din anii '80. The Thing este regizat de cineastul olandez Matthijs van Heijningen Jr si se concentreaza pe echipa unor cercetatori norvegieni stabiliti intr-o tabara in Antartica, care sunt terorizati de o creatura ciudata.

48. Wuthering Heights ( septembrie 2011)

Este un must see pentru fanii adaptarilor povestilor clasice. Bazat pe cartea lui Emily Bronte, filmul este regizat de Andrea Arnold si ii are in rolurile principale pe Kaya Scodelario, Oliver Milburn si Nichola Burley. Cateva scene au fost difuzate in mai la Cannes iar filmul a fost intens apreciat.

49.Tyrannosaur (octombrie 2011)

Regizorul Paddy Considine spune povestea lui Joseph, un om bolnav de violent care coboara pe panta auto-distrugerii si a Hannei, o femeie ce cauta sa iasa dintr-o relatie abuziva. Filmul a fost intens apreciat la Sundace Film Festival.

50.The Myth of the American Sleepover ( aprilie 2011)

Patru tineri pornesc in minunata lume suburbana din Detroit cautand dragoste si aventura in ultimul weekend al verii. Regizat de David Robert Mitchell filmul a fost extrem de apreciat la Cannes in acest an.


Modifică setările cookies