marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul pe care nimeni nu l-a bagat in seama inainte de Oscar e cea mai de succes productie a anului: cat au costat cele 9 filme nominalizate

Cu cateva ore inainte de Gala Oscarurilor 2013, Argo de Ben Affleck este cel mai premiat film al sezonului si ataca cea mai mare noapte a filmului din an din postura de mare favorit, insa cand vine vorba de profituri financiare, castigatorul este Beasts of the Southern Wild pe care il poti vedea in premiera nationala pe TV la Procinema, duminica de la ora 20.00.

Filmul pe care nimeni nu l-a bagat in seama inainte de Oscar e cea mai de succes productie a anului: cat au costat cele 9 filme nominalizate


Micutul film independent care a costat doar 1.5 milioane de $ a facut incasari mondiale de 12.3 milioane de $. Are cele mai mici incasari dintre toate filmele, insa raportat la rentabilitatea capitalului investit este cel mai de succes dintre cele 9 filme nominalizate in acest an la categoria cel mai bun film, scrie businessinsider.com.

Pelicula care a dat cea mai tanara nominalizata la Oscar din istoria premiilor - Quvenzhané Wallis a intors de peste 7 ori suma investita depasind la acest capitol filmul nominalizat la Oscar care a dominat box officeul mondial in acest an - Life of Pi, in regia lui Ang Lee (buget de 120 de milioane de $, incasari mondiale de 580 de milioane de $).


Debutul in regie al tanarului cineast Benh Zeitlin, Beasts of the Southern Wild sau Taramul visurilor este desigur departe de a fi un blockbuster ca Life of Pi, insa pentru un film independent, elitist si fara staruri s-a descurcat fenomenal de bine.


Chiar daca filmul nu va primi statueta la niciuna dintre cele 4 categorii la care a fost nominalizat la Oscar ramane un mare castig pentru investitori.Taramul visurilor a suscitat discutii dintre cele mai intense: protagonista, Quevenzhane Wallis, avea numai cinci ani in momentul inceperii filmarilor, partenerul ei, Dwight Henry, este un patiser fara nici o experienta in domeniul actoriei, nici regizorul, Benh Zeitlin, nu se poate lauda cu cine stie ce experienta, pentru ca se afla la primul sau film si, in plus, din distributie fac parte foarte multi oameni obisnuiti, localnici din Louisiana.


Tarimul Visurilor, este povestea emotionanta a unei fetite de sase ani, care traieste cu tatal ei, Wink, intr-o comunitate din sudul deltei de la capatul lumii. Atunci cand Wink se imbolnaveste de o maladie misterioasa, toata natura o ia razna si micuta Hushpuppy este pusa in fata unei provocari la care nici adultii nu reusesc sa faca fata. Taramul visurilor a intrat in competitie la patru categorii: cel mai bun film al anului, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu adaptat si cea mai buna actrita in rol principal.


Care este pretul unui film de Oscar?
Cat au costat, ce incasari au facut si ce profit au adus cele 9 filme nominalizate in acest an la mult ravnita categorie Best Picture:


Beasts of the Southern Wild
Buget: 1.5 milioane $
Incasari mondiale: 12.5 milioane $
Rentabilitatea capitalului investit:720%

Silver Linings Playbook
Buget: 21 milioane $
Incasari mondiale: 152.5 milioane $
Rentabilitatea capitalului investit:626%

Les Misérables
Buget: 61 milioane $
Incasari mondiale: 379.2 milioane $
Rentabilitatea capitalului investit: 522%

Life of Pi

Buget: 120 milioane $
Incasari mondiale: 580 milioane $
Rentabilitatea capitalului investit: 383%

Argo
Buget: 45 milioane $
Incasari mondiale: 204.6 milioane $
Rentabilitatea capitalului investit:360%

Django Unchained

Buget: 87 milioane $
Incasari mondiale: 366.1 milioane $
Rentabilitatea capitalului investit:321 %

Lincoln
Buget: 65 milioane $
Incasari mondiale: 235.6 milioane $
Rentabilitatea capitalului investit: 263%

Zero Dark Thirty
Buget: 45 milioane $
Incasari mondiale: 102 milioane $
Rentabilitatea capitalului investit:127%

Amour
Buget: 9.4 milioane $
Incasari mondiale: 17.2 milioane $
Rentabilitatea capitalului investit: 83%


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies