marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul regizat de Bradley Cooper, aplaudat minute în şir la Festivalul de Film de la Veneția

Deşi actorul nu a fost prezent, din solidaritate pentru greva colegilor săi, pelicula a primit numeroase aprecieri.

Filmul regizat de Bradley Cooper, aplaudat minute în şir la Festivalul de Film de la Veneția
„Maestro“, al doilea film semnat ca regizor de Bradley Cooper după „A Star Is Born“, a făcut impresie în Lagună. Și, deși Cooper însuși, care și joacă alături de Carey Mulligan în film, nu a fost prezent la proiecția specială programată în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, publicul a savurat din plin povestea de dragoste dintre legendarul compozitor, dirijor și pianist Leonard Bernstein și soția sa Felicia Montealegre Cohn Bernstein, ce a dus la o căsnicie 25 de ani și trei copii.
 
La final, publicul a aplaudat punerea în scenă timp de zece minute, ceea ce i-a emoționat până la lacrimi pe cei trei copii reali ai lui Leonard Bernstein, invitați să ia parte la eveniment. 


 
Bradley Cooper și-a schimbat cu totul înfățișarea pentru a-l interpreta pe Leonard Bernstein, personaj cu care are șanse să intre în cursa pentru Oscaruri. Totuși, trailerul a reaprins acuzațiile de stereotipie la adresa lui Cooper, care a purtat un nas prostetic mare pentru rol – un stereotip negativ la adresa originii evreiești, ceea ce i-a iritat pe unii comentatori.
 
Mai mult, cei trei copii ai lui Bernstein, Jamie, Alexander și Nina au susținut gestul actorului, și consideră că tatal lor ar fi făcut-o la fel: „Ne frânge inima să vedem reprezentări greșite și neînțelegeri ale eforturilor lui. Se întâmplă că Leonard Bernstein să fi avut într-adevăr un nas mare. Bradley a ales protetica pentru a accentua asemănarea. Nu ne-a deranjat. Suntem siguri ca nici pe tata nu l-ar fi deranjat. Orice nemulțumire legată de asta arată ca o încercare lipsita de onestitate de a scădea în ochii altora pe un om de succes – un lucru pe care l-am văzut făcut si cu tata...“



 
Copiii compozitorului confirmă despre Cooper că „i-a cooptat pas cu pas pe măsură ce a făcut filmul, și au fost atinși în adâncul sufletului de profunzimea dăruirii lui, de dedicație față de muzica lui tata, de bucuria și deschiderea adusă de explorarea lui.“

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies