marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Poveste incalcita si efecte speciale sub asteptari.5 motive pentru care Green Lantern e un esec

In numarul curent din The Hollywood Reporter, Heat Vision atrage atentia Warner Bros si ofera 5 lectii de neuitat, invatate in urma lansarii dezamagitoare a supereroului in costum verde.

Poveste incalcita si efecte speciale sub asteptari.5 motive pentru care Green Lantern e un esec

Warner Bros. si fanii filmului adaptat dupa benzile desenate sunt rezervati in ceea ce priveste succesul lui dupa un week-end de deschidere cu incasari slabe de aproximativ 53 de milioane in State. S-a inregistrat o scadere cu 22% de vineri pana sambata.

Persoane din cadrul Warner sustin ca filmul cu buget de 200 de milioane de dolari trebuia sa aiba o lansare cu cel putin 60 de milioane incasate pentru ca studioul sa mai filmeze o continuare pentru care l-au angajat pe Michael Goldenberg la scrierea scenariului

5 lucruri care au mers prost:


1. O singura viziune

Cititorii se conecteaza cu benzile desenate cu ajutorul scriiturilor originale, pentru Green Lantern ar putea fi povestile anilor '70 ce apartin lui Denny O'Neil si Neal Adams sau si mai recent, Geoff Johns. Acesti oameni ofera o viziune si o directie. Acelasi lucru se aplica si la filme. Cand te uiti la ultimul Batman al lui Nolan, la X-Men: First Class sau Thor ai senzatia unei singure viziuni in spatele conceptelor.

In contrast, criticii s-au pronuntat derutati de prezenta mai multor viziuni avand senzatia ca au fost mai multi la carmele filmului Green Lantern. Si au fost! Pe langa regizorul Martin Campbell, producatorul Donald De Line si directorul Johns, 4 scenaristi au primit creditele, iar la editare au participat Jeff Robinov, Greg Silverman si Lynn Harris.

2. Efectele speciale

Vina a picat pe umerii lui Campbell. Dupa ce i-a lansat pe cei doi James Bond, Pierce Brosnan in GoldenEye si Daniel Craig in Casino Royale si dupa aventura de succes The Mask of Zorro, Campbell s-a specializat in actiune realista. Lantern este despre un om care face parte din politia intergalactica si Campbell n-are niciun fel de experienta in zona SF. Un buget de 200 de milioane nu ar trebui sa fie inclus in lectii.

Plus ca Warner a subestimat importanta efectelor speciale ale caror costuri au crescut considerabil cand s-a decis sa construiasca costumul lui Lantern in digital. Efectele complexe, combinate cu decizia de a transforma filmul in 3D au mai adaugat luni la productie si nu a mai fost timp de proiectiile test, care poate ar fi ajutat la imbunatatirea filmului.

3. Fii ca Marvel

Din pacate Warner are o structura ciudata a departamentului entertainment. Studioul a creat o subdiviziune in 2009 pentru a planui mai bine francizele, dar aceasta depinde in continuare de Warner, care prefera mai mult sugereze decat sa actioneze.

Marvel are o divizie autonoma in Marvel Studio condusa de Kevin Feige care a demonstrat in continuare ca stie ce vrea publicul la categoria benzi desenate si tine balanta intre publicul amator de astfel de filme si publicul care merge in mod regulat la cinema. Cu filme ca Iron Man si Thor, a demonstrat ca se poate adresa atat fanilor, cat si celor interesati de filme, in general.

La Warner Bros, chiar daca exista un departament pentru astfel de filme, tot studioul aproba sau respinge proiectele.

Vara trecuta Jonah Hex a fost un esec la box office si chiar si Watchmen si V for Vendetta ale Warner nu au reusit sa atraga decat fanii infocati ai genului. Nu trebuie sa fii un tocilar ca sa faci aceste filme, dar trebuie sa stii ce vor tocilarii si cum sa transpui asta in teme si filme accesibile.

4. Nu fi ca Marvel

Marvel are un plan destul de  clar:  ia un grup indragit de personaje (Iron Man, Hulk, Thor, Captain America) si le dezvolta pana ajung intr-o serie de filme care sa conduca in final la o reuniune de echipa ( The Avengers, o productie 2012). Functioneaza pentru fani si permite spectatorilor care nu-s familiari cu filmele Marvel sa fie indoctrinati.

Green Lantern ar fi trebuit sa fie primul pas in realizarea unui film Justice League cu colectia de supereroi a companiei. Scopul acesta functioneaza la Marvel pentru ca aceasta are o istorie si a stabilit o conexiune cu publicul dupa ce a stabilit una in interiorul companiei, dar nu si aici.

Divizia Warner ar trebui sa aiba propria cale. Eroi precum Superman sunt mai iconici, primari, mai aproape de zeii Greciei Antice decat eroii Marvel. Eroii Warner sunt precum Hermes in zilele noastre, zeul vitezei sau Hercule, fiul lui Zeus. Ei nu pot decat sa fie unici.

5. Raufacatorii din fum nu functioneaza!

Dupa Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer din 2007 s-a schimbat perceptia asupra raufacatorilor galactici. In acest film au transformat gigantul humanoid intr-un nor negru si mare, in rolul eroului antagonist si miscarea a fost ridiculizata.

Parallax
in Lantern arata ca un nor demonic negru, design-ul fiind o greseala imensa. Nici publicul si nici Green Lantern nu-l pot "umaniza" pe raufacator, e doar un monstru de fum venit de pe-o insula ratacita care nu inspira teama.

Capitolul 101 in scrierea scenariului: daca publicului nu-i pasa de eroul negativ, nu-i va pasa nici de film.

Sursa: hollywoodreporter.com/
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies