marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Greseala care i-ar fi putut costa scump pe producatorii filmului The Dark Knight Rises. Cum au evitat o gafa dezamagitoare pentru fanii americani

The Dark Knight Rises este unul dintre cele mai apreciate si populare filme din 2012, mai ales datorita faptului ca fanii lui Batman au fost curiosi sa afle finalul trilogiei create de Christopher Nolan, dar si gratie efectelor speciale pe care producatorii le-au folosit pentru a mari spectaculozitatea productiei.

Greseala care i-ar fi putut costa scump pe producatorii filmului The Dark Knight Rises. Cum au evitat o gafa dezamagitoare pentru fanii americani

Considerat o adevarata reusita, dovada fiind si incasarile obtinute si in ciuda evenimentului tragic petrecut in Colorado, producatorii filmului care a avut un buget de peste 250 de milioane de dolari au reparat in ultima secunda o greseala care ar fi putut sa-i coste scump.

In decembrie anul trecut, atunci cand a fost facut public primul trailer al filmului, s-a ridicat un mare semn de intrebare legat de vocea aproape de neinteles a lui Bane (Tom Hardy). La acel moment, regizorul Christopher Nolan a declarat ca nu exista nici o problema in acest sens, a oferit si o explicatie: "Este normal sa nu intelegi perfect un erou negativ, atata timp cat ideea generala este clara pentru toata lumea", lasand sa se inteleaga ca nu se va produce nici o modificare la vocea personajului.


Insa, la 10 zile de la lansarea filmului, cu ajutorul unei comparatii video, specialistii au scos in evidenta mai multe schimbari in vocea lui Bane, schimbari care au potentat claritatea discurului personajului lui Tom Hardy. Dovada ca "micile ajustari" despre care se vorbea la finalul anului trecut au fost mult mai mari decat se spunea la inceput.


In ultimul film al trilogiei, The Dark Knight Rises, Batman isi intalneste cel mai crud dusman, nemilosul Bane (Tom Hardy), cunoscut in benzile desenate ca omul care i-a rupt spatele Cavelerului Negru.  Filmul de 250 de milioane de dolari, care a fost lansat in Romania pe 27 iulie, s-a ridicat la nivelul asteptarilor, fiind o incheiere grandioasa pentru Batman.

The Dark Knight Rises a fost lider de box office in America de Nord unde a strans 64 de milioane de dolari in week-endul trecut, iar in cele 10 zile de la lansare, a facut in SUA 289 de milioane de $, iar in box office-urile internationale a strans 248 de milioane de $, ajungand la un total de peste 537 milioane de $.


Cifrele sunt satisfacatoare pentru producatorii de la Warner Bros, desi filmul evolueaza putin sub asteptari in box office-uri. Ultimul film cu Christian Bale in rolul lui Batman va face undeva intre 900 de milioane de $ si un miliard de $ scrie revista Entertainment Weekly.


Tragicul eveniment petrecut pe 20 iulie intr-un cinematograf din orasul Aurora, statul Colorado, unde un tanar de 24 de ani a deschis focul asupra publicului si a ucis 12 persoane si-a pus puternic amprenta asupra tuturor incasarilor din ultimele doua saptamani in SUA, cifrele inregistrand un declin destul de mare fata de aceeasi perioada, anul trecut.


 




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies