marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hans Zimmer, unul dintre cei mai influenti compozitori de muzica de film, a creat o piesa tribut pentru victimele tragediei din Colorado

Hans Zimmer, compozitorul care a semnat coloana sonora a trilogiei Batman, a inregistrat o piesa tribut pentru victimele tragediei care a avut loc intr-un cinematograf din orasul Aurora, Colorado pe 20 iulie. Piesa de aproape 8 minute poate fi descarcata  de pe iTunes iar incasarile vor fi donate in totalitate familiilor victimelor. Gestul i-a emotionat pe americani.

Hans Zimmer, unul dintre cei mai influenti compozitori de muzica de film, a creat o piesa tribut pentru victimele tragediei din Colorado

"Daca s-ar intampla ceva si n-as mai putea sa compun muzica, m-ar ucide. Nu e doar o meserie. Nu e doar un hobby. E lucrul pentru care ma scol dimineata" - Hans Zimmer


Hans Zimmer e unul dintre cei mai influenti compozitori de muzica de film, cu o cariera de peste 30 de ani si o filmografie de peste 100 de titluri. Zimmer a fost nominalizat pentru a noua oara la Oscar pentru coloana sonora a filmului regizat de Christopher Nolan in 2010, blockbusterul "Inception", film pentru care a primit nominalizari la Golden Globe si BAFTA Award.


Marcat de tragedia care a ucis 12 oameni, Hans Zimmer a compus o melodie sumbra si trista in memoria victimelor de la premiera filmului The Dark Knight Rises.


Cel mai de succes compozitor de muzica de film din punct de vedere financiar Zimmer a strans pana in momentul de fata  9 nominalizari la Oscar (unul castigat), 10 la Globurile de Aur (doua castigate) si 9 la premiile Grammy (trei castigate).


Primul compozitor de muzica de film care a combinat muzica de orchestra clasica cu muzica electronica, Hans Zimmer a compus coloanele sonore ale unor filme renumite, precum "Rain Main", "Gladiatorul", "Regele Leu", "La hotarul dintre viata si moarte/ The Thin Red Line", "Mai bine nu se poate/ As Good As It Gets", "Pearl Harbor", "Codul lui Da Vinci", "Cavalerul negru", "Frost/ Nixon", "Sherlock Holmes", "Ingeri si demoni", "Inceputul/ Inception" si "The Dark Knight Rises.


Zimmer a fost membru al grupului The Buggles care a lansat in 1979 hitul Video Killed the Radio Star devenit un hit international si a inaugurat o noua epoca a divertismentului mondial in calitate de prim videoclip muzical difuzat pe MTV.

Zimmer a patruns in lumea muzicii de film datorita unei colaborari cu renumitul compozitor Stanley Meyers. In 1994, Zimmer a colaborat cu celebrul cantaret pop, Elton John, pentru a compune muzica pentru unul din cele mai celebre filme Disney, The Lion King. Coloana sonora s-a vandut in peste 15 milioane de exemplare si i-a adus lui Zimmer primul sau premiu Oscar. De asemenea, muzica din The Lion King a mai castigat si alte premii, inclusiv doua Globuri de Aur si trei premii Grammy. Muzica din The Lion King a fost una din cele mai importante aspecte ale filmului.


La inceputul aniilor '90, Zimmer a compus muzica pentru alte filme celebre la Hollywood, cum ar fi Black Rain, Backdraft, Thelma and Louise, Days of Thunder, True Romance si Bird on a Wire. Este compozitorul preferat al lui Steven Spielberg dupa John Williams si este faimos pentru colaborarile sale indelungate cu Ridley Scott si Christopher Nolan.



 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies