marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"I'm the King of the World". Din adolescentul care a frant inimile a milioane de tinere in cel mai influent actor al generatiei sale: Leonardo DiCaprio implineste 40 de ani

Pustiul cu ochi albastri, care urla din toti ranunchii "I'm the king of the world" a ajuns rege, rege la Hollywood. Leonardo DiCaprio a implinit 40 de ani pe 11 noiembrie. Cu o cariera de peste 20 de ani, filme exceptionale si colaborari de succes, azi, DiCaprio este considerat cel mai talentat actor din generatia sa, chiar daca pana acum nu a reusit sa puna mana pe cea mai ravnita statueta - Oscar.

I m the King of the World . Din adolescentul care a frant inimile a milioane de tinere in cel mai influent actor al generatiei sale: Leonardo DiCaprio implineste 40 de ani

GALERIE FOTO Topul celor mai bune roluri ale lui Leonardo DiCaprio

 

Replica din Titanic, "I'm The King of the World" are ecou si azi la Hollywood, iar pentru Leonardo DiCaprio, cel care il juca pe Jack, personajul de care s-au indragostit milioane de femei, a devenit o marca a vietii sale. El a devenit regele Hollywood-ului, a castigat respectul industriei, a creat personaje fenomenale, s-a implicat in proiecte uriase si a dezvoltat una dintre cele mai prolifice colaborari din istorie, cea cu regizorul Martin Scorsese.

 

 

GALERIE FOTO Cele mai frumoase imagini din viata lui Leonardo DiCaprio

 


Pe plan personal, se remarca foarte mult activitaile sale caritabile, sprijinul sau pentru protejarea mediului inconjurator.  De 20 de ani, DiCaprio ne-a cucerit cu roluri ca cel din "Catch Me if You Can", "Gangs of New York"., "The Aviator", "The Departed", "Djanog Unchained", "Internetul a explodat din nou dupa ce Leo a ratat sansa si in 2013, pentru "The Wolf of Wall Street". Fanii sunt de parere ca este printre cei mai nedereptatiti actori de catre Academia Americana de Film. Prima nominalizare a obtinut-o cand avea doar 19 ani, cu filmul What's Eating Gilbert Grape (1993).

 


 

Leonardo DiCaprio, in varsta de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in in "Titanic" si "Romeo si Julieta", in 1996. Mereu a ales roluri ale unor personalitati cu totul deosebite si a jucat rolul pionierului aviatiei Howard Hughes, in "Aviatorul", care i-a adus, in 2005, a doua dintre cele trei nominalizari la premiile Oscar.

 

 


 

 

Actorul a mai jucat in "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Totodata, in anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat in "J. Edgar", in regia lui Clint Eastwood. Actorul a putut fi vazut de curand in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann. Dar si in "Django Unchained" sau "The Wolf of Wall Street", filme pentru care a primit nominalizare la Oscar.

 


Intr-un interviu acordat anul trecut pentru Los Angeles Times, Leonardo DiCaprio a marturisit ca actoria a reprezentat iesirea lui dintr-o lume mizera, explicand ca nu a fost tentat niciodata sa consume droguri dupa ce a vazut efectele devastatoare pe care le are acest viciu. "Nu am facut niciodata asta. Am vazut literalmente ce inseamna sa consumi droguri cand aveam 3-4 ani. Este incredibil de vulnerabil sa fii actor la Hollywood si sa ai parte de critici inca de la o varsta foarte frageda. Am vazut o multime de oameni care au cazut victime", a explicat DiCaprio.

 

 

DiCaprio considera ca succesul lui i se datoreaza in mare parte unei sincronizari fericite, explicand ca acum nu ar fi ajuns un star daca Robert De Niro nu l-ar fi ales dintre cei cateva sute de tineri care au participat la auditiile pentru This Boy's Life, in 1992.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies