marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

“Indiana Jones”, un film plin de greseli

Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal” a devenit filmul cu cele mai multe greseli al anului, dupa ce spectatorii care l-au vazut au observat peste 40 de erori, scrie femalefirst.co.uk.

“Indiana Jones”, un film plin de greseli

Vizitatorii site-ului moviemistakes.com au
indicat greseli dintre cele mai diverse, de la cele de continuitate, pana la inadvertente istorice.

Acest lucru nu este o surpriza, insa, crede proprietarul site-ului, Jon Sandys. “Orice film istoric sau a carui actiune se petrece in trecut prezinta riscul unor nepotriviri istorice, asta pe langa erorile clasice de continuitate.”, spune Sandys, citat de FemaleFirst.

Drintre greselile lui Indiana Jones:

- in timpul filmului, cineva apropie un pistol de gatul lui Indy. Este un pistol marca Glock, fabricat pentru prima data in 1963. Actiunea filmului se petrece in 1957;

-

motocicleta lui Mutt este un model de Harley Davidsondin 2000, nicidecum din 1957;

-

cand Indy este decontaminat, dupa explozia atomica, muncitorii folosesc masti protectoare M17. Aceste masti au fost folosite in realitate abia spre sfarsitul anilor 60;

-

in film apare un steag american cu 50 de stele. Alaska si Hawaii au devenit state americane abia in 1959, prin urmare steagul corect ar fi trebuit sa aiba 48 de stele.

- i

n scena in care personajele zboara din Peru spre SUA, se vede o harta a Americii Centrale, pe care este aratata regiunea Belize. Aceasta tara a capatat numele de “Belize” abia in 1973.

Fanii lui Indy se vor consola, poate, sa afle ca nici “Iron Man” nu a scapat de vanatorii de greseli”, care l-au pus pe locul al doilea in lista filmelor cu erori din acest an, numarand nu mai putin de 15.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies