marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a a fost „cea mai urmărită transmisiune TV din toate timpurile“

Transmisiunea live de la Londra de la funeraliile suveranei a bătut toate recordurile de audienţă.

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a a fost cea mai urmărită transmisiune TV din toate timpurile
A fost un eveniment magnific, unic, de o amploare nemaiîntâlnită, organizat până în cel mai mic detaliu şi cu cei mai mulţi participanţi din istoria televiziunii. Mai mult decât atât, a fost şi „cea mai urmărită transmisiune TV din toate timpurile“, după cum titrează presa britanică.
 
Cu 4,1 miliarde de telespectatori, adică peste jumătate din populația planetei, ceremonia emoționantă la Westminster Abbey a dărâmat toate recordurile anterioare, potrivit experților: Jocurilor Olimpice de la Atlanta (1996) a avut 3,6 miliarde de telespectatori la ceremonia de deschidere, înmormântarea prințesei Diana (1997) a fost urmărită de 2,5 miliarde de telespectatori și seria de concerte de caritate Live 8 (2005) a avut 2 miliarde de telespectatori.

 
Înmormântarea suveranei britanice de pe 19 septembrie, de la Londra, încheie cumva rotund această longevivă domnie de 70 de ani, care a început tot în atenţia întregului mapamond, atunci când ceremonia încoronării sale a fost transmisă în direct, fiind şi prima de acest fel. Acum, ca şi atunci, toţi supuşii din Regatul Unit şi din statele membre ale Commonwealth au putut viziona, concomitent, ceremoniile de la Londra.
 
Se estimează că mai bine de jumătate din populaţia lumii a văzut măcar un minut din ceremonia de luni. Iar scenele în care strănepoţii şi-au luat la revedere de la Regină ori imaginile cu animalele preferate, aduse în preajma coregiului funerar, au înduioşat o lume întreagă.

FOTO: Profimedia

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies