marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Interviu cu Bryan Cranston: Am slabit 9 kilograme in 10 zile pentru Breaking Bad. Cum s-a pregatit pentru rolul vietii sale

La 57 de ani, Bryan Cranston a reusit sa intre in istoria televiziunii americane cu serialul Breaking Bad, care i-a adus faima la nivel mondial si numeroase premii si 4 nominalizari la Globul de Aur. Rolul lui Walter White, profesorul de chimie bolnav de cancer transformat in cel mai tare traficant de droguri, va ramane in istorie.

Interviu cu Bryan Cranston: Am slabit 9 kilograme in 10 zile pentru Breaking Bad. Cum s-a pregatit pentru rolul vietii sale

 

In fiecare luni, de la ora 20:00 poti urmari cele mai noi episoade din sezonul final al lui Breaking Bad, pe voyo.to, la o zi dupa lansarea in SUA!

 

 

Vince Gilligan a scris un scenariu extraordinar. Cum a ajuns scenariul la tine si care au fost primele impresii? Cum au decurs probele pentru personajul tau?

Bryan Cranston: Cand am citit scenariul la “Breaking Bad: Pe cai gresite”, m-am gandit ca e genial. Dar nu credeam ca un serial in care eroul este bolnav de cancer si se apuca sa prepare si sa vanda metadona cristalizata va fi preluat. insa este genial scris! Nici nu incape indoiala, am fost foarte entuziasmat cand a aparut aceasta oportunitate.
   

Nu am fost la auditii pentru rol. Trebuia sa fac asta, dar s-a intamplat un lucru fericit. Am primit un telefon de la Peter Liguori, seful de la Fox si mi-a spus: “Bryan, avem un serial pentru tine, un pilot numit “Nurses”. E un fel de “Anatomia lui Grey cu mult sex”. L-am citit, si m-am gandit ca cel putin am o oferta. Si ceea ce s-a intamplat a fost ca aveam programata o intalnire de 20 de minute cu Vince, iar dupa ce am citit acest pilot, m-a prins. Este atat de bine scris! Iar dupa 90 de minute, au trebuit sa ne opreasca sedinta, iar Vince a insistat sa primesc rolul. Am mai lucrat cu Vince in urma cu 10 ani pentru un episod din “Dosarele X”. El a vazut personajul de atunci ca prototip pentru acest personaj, din “Breaking Bad: Pe cai gresite”. Si-a adus aminte de acel episod, m-a chemat si am citit scenariul impreuna. El a insistat ca rolul sa fie al meu, insa cei de la AMC si Sony nu erau siguri: “Tatal pampalau din Malcolm in the Middle” va juca acest rol? Cand am primit oferta, am vorbit cu agentii mei si am incercat sa gasim o modalitate de o face publica, dar fara sa para sigura. Apoi Sony si AMC mi-au oferit rolul fara a mai da alte probe ceea ce a fost minunat.


 

 

Bryan, pe platourile de filmare va confruntati cu multi termeni si cunostinte de chimie. ti-a fost usor, sau te-ai documentat pentru acest rol?

B.C.: Da, m-am documentat. Nu am mai facut niciun curs de chimie din liceu, asa ca am stat pe langa un profesor universitar de chimie timp de cateva zile si m-am familiarizat cu aceasta lume, care este intr-adevar fascinanta. Nu am apreciat chimia in liceu, dar este fascinanta! Am invatat termenii si ce face fiecare ustensila, cum sa le manevrezi, cand trebuie sa le folosesti si cand nu…De fapt am gasit in scenariul unui episod, al pilotului mai exact, un amanunt legat de chimie gresit. L-am chemat imediat pe Vince iar el a schimbat de indata. Vince Gilligan este din Virginia, nu a luat niciodata droguri sau medicamente mai puternice decat Advil-ul, dar este un om ciudat, care are in el o latura intunecata si tulburata. Te sperie un pic! Dar asta e singura cercetare pe care am facut-o in materie de chimie.

 

 

Retetele chimice sunt reale, sau omiteti cate un ingredient, pentru ca telespectatorii sa un incerce sa le prepare acasa?

B.C
.: Nu, sunt reale. Am avut pe platourile consultanti chimisti de la DEA (Directia antidrog) si ne-au invatat cum sa facem. Ne spuneau “Daca  chiar ar fi sa facem asta, am pune substanta asta aici, am scoate asta…” etc. invatam sa facem lucrurile cat mai real, tot ceea ce preda personajul meu in sala de clasa este adevarat. Primim comentarii si sugestii de la chimisti, pacienti diagnosticati cu cancer, fosti dependenti de droguri. Chiar am avut un consultant pe platouri, un fost dependent, care nu a mai consumat droguri de 15 sau 18 ani. Pentru el a fost un proces de vindecare, insa la un moment dat chiar ne faceam griji pentru el. Devenise foarte nervos. ii spuneam ca daca intreaga experienta il duce intr-un loc in care nu vrea sa mearga, se poate opri oricand. Dar el spunea ca are nevoie sa faca asta.

 

 

Bryan, ai slabit foarte mult pentru acest rol.

B.C.
: Initial nu, nu am slabit. Voiam ca personajul sa fie mai greoi, asa ca la inceput ma indopam ca un porc.  In episodul pilot se vede ca personajul se degradeaza, pentru ca si-a pierdut interesul. Plus el poarta lenjerie clasica de bumbac, pe care am ales-o special pentru Malcolm, din “Malcolm in the Middle” pentru ca este o reminiscenta a copilariei, iar asta mi s-a parut amuzant. Am vorbit cu Vince si mi-a zis ca, daca vreau sa schimb lenjeria, pot sa o schimb. M-am dus la probele de costum, iar acolo am vazut toate modelele de chiloti pe care poti sa ti le imaginezi. Dar privirea mea se ducea tot spre cei clasici de bumbac, care mi s-au parut special pusi acolo pentru asta. Apoi mi-am dat seama ca se potrivesc pentru Walter White. E trist ca la un moment dat a incetat sa-i mai pese, insa acesta este personajul meu. Nu i-a mai pasat de nimic si a facut implozie. il voiam mai greoi, palid, invizibil atat pentru el, cat si pentru societate, iar cand intervine schimbarea in viata lui si trebuie sa evadeze si sa-si asume niste riscuri, lucrurile sa se schimbe intr-adevar pentru el. Apoi intervine chimioterapia, iar personajul trebuia sa slabeasca foarte mult, asa ca am slabit 8, 9 kg in primele 10, 12 zile.


Te-ai ras singur in cap, sau ai apelat la un profesionist?

B.C.: Nu, m-am ras singur. M-am ras cand filmam, dar au ales sa nu foloseasca scena si chiar cred ca a fost o idee buna. Impactul este mai mare cand  intra in bucatarie la micul dejun iar sotia lui il vede pentru prima data chel. Se rade pentru ca ii cade parul treptat, iar pentru el este un mod de a-si stapani boala si de a un ceda in fata ei. “O s-o stapanesc, asta e directia in care mergem, trebuie sa o fac pana la capat”. A fost socant sa ma uit in oglinda dupa ce am slabit 9 kg iar apoi m-am ras in cap. Dar mustata a ramas!

 



 

 

Este adevarat ca Vince Gilligan s-a ras in cap din soldaritate cu tine?

B.C
.: Da, de fapt eu insumi am ras o multime de capete din echipa. Avem o echipa grozava si spuneau mereu “Cine-i urmatorul?”. Stateam la masa la pranz si ne radeam in cap. intr-o zi a venit si o femeie, asistent de productie, cu un aparat de ras. A fost foarte amuzant.



Probabil ca lumea iti cere sfaturi pentru succesul in showbusiness. Ai vreun sfat pentru cei care vor sa intre in lumea inselatoare a Hollywood-ului?


B.C.
:  De fapt, chiar am gasit niste praf magic in urma cu cativa ani. Presar cate putin inainte de fiecare auditie…Nicio cariera nu a fost construita la Hollywood fara o doza sanatoasa de noroc. Cum cuantifici asta, nu stiu. Trebuie sa speri. Nu poti sa ai o cariera fara noroc si asta e adevarul adevarat. Deci, ce faci? Trebuie sa fii mereu pregatit. Trebuie sa fii pregatit atunci cand se iveste o sansa si sa muncesti continuu. Cu totii suntem actori buni, dar totul este sa avem sansa de a demonstra ce putem face. Tot ceea ce ne dorim noi ca actori este de fapt oportunitatea. Nu trebuie sa mi se dea un rol, ci sansa de a fi intr-un anume moment, intr-un anume loc pentru a arata ce pot, ceea ce simt ca pot, iar acesta este norocul. Sa intalnesti persoana potrivita la momentul potrivit si cineva sa te invite sa intri, sau sa cunosti pe cineva. Nu conteaza cum ajungi acolo, fie ca spargi un geam, sau ca te tarasti si dintr-o data ajungi pe scena, conteaza doar sa fii acolo. Iar asta e tot ce putem spera.

 

In fiecare luni, de la ora 20:00 poti urmari cele mai noi episoade din sezonul final al lui Breaking Bad, pe voyo.to, la o zi dupa lansarea in SUA!

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies