marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

J.J. Abrams va regiza Star Wars Episodul 7: de la serialul Lost la cel mai mare eveniment cinematografic din istoria moderna

Considerat de unii drept cel mai mare eveniment cinematografic din istoria moderna, cel de-al 7-lea capitol al seriei Star Wars si-a gasit regizorul. Dupa ce a fost cumparata de Disney de la George Lucas pentru 4 miliarde de $ Star Wars continua aventurile sub comanda regizorului J.J. Abrams.

J.J. Abrams va regiza Star Wars Episodul 7: de la serialul Lost la cel mai mare eveniment cinematografic din istoria moderna

J.J. Abrams il inlocuieste pe George Lucas la carma francizei Star Wars, anuntul a fost facut de site-ul The Wrap. Dupa o lupta stransa in care s-au vehiculat nume mari de la Hollywood, cea mai profitabila si iconica franciza hollywoodiana a ajuns la omul care si-a inceput cariera inspirat de efectele speciale create de George Lucas in '70. Ben Affleck a fost si el pe lista scurta a celor de la Disney pentru a regiza Star Wars.
 
 
In varsta de 46 de ani, Jeffrey Jacob Abrams este un producator si regizor cunoscut pentru filme din genul actiune si science fiction. A creat seriale ca Alias (2001–2006), Lost (2004–2010) pentru care a luat doua premii Emmy ( a regizat si produs serialul alaturi de Jeffrey Lieber, Damon Lindelof), Fringe (2008–2013), Undercovers (2010).
 
 
Ca regizor se lauda cu Mission: Impossible III (2006), Star Trek (2009) si Super 8 (2011). Disney l-a ales pentru a face debutul noii trilogii Star Wars, desi are doua 4 lungmetraje regizate Desi este inca devreme pentru a sti in ce directia o va lua Razboiul Stelelor partea a 7-a, in ultimele luni zvonurile i-au incins pe fani. George Lucas planuia acest film inca de la inceperea productiei primului film al seriei, Star Wars (1977), redenumit ulterior, Star Wars: Episode IV - A New Hope. Lucas avea in vedere nu doua, ci patru trilogii, planificandu-le pe parcursul a mai bine de patru decenii. Revista Hollywood Reporter a scris ca urmatoarea trilogie va fi cronologic plasata dupa evenimentele din filmul Return of The Jedi din 1983.
 
 
Exista posibilitatea ca noua trilogie sa fie asemanatoare universului din blockbusterul The Avengers, iar unele dintre filme sa se concentreze asupra anumitor personaje ale francizei. Conform revistei Total Film, Gary Kurtz, producatorul unora dintre filmele Star Wars, a declarat ca pentru al saptelea episod se imaginase o confruntare dintre Luke Skywalker si imparat. Doar ca in 1999, cand The Phantom Menace se pregatea de lansare, George Lucas a declarat ca nu mai intentioneaza sa continue seria, justificand prin faptul ca o noua trilogie i-ar lua un alt deceniu din viata. In urma cu cativa ani, Lucas declara pentru The Los Angeles Times: "Sunt intrebat mereu ce se intampla dupa Return of the Jedi si nu stiu ce sa raspund. Povestea e a lui Anakin Skywalker si a lui Luke Skywalker. Cand Luke salveaza galaxia si-si izbaveste tatal, povestea se termina", a spus Lucas. Ceea ce ramane impresionant este faptul ca entuziasmul colectiv l-a facut pana si pe Harrison Ford (care nu s-a declarat un fan al lui Han Solo sau Star Wars) sa anunte ca este dispus sa revina intr-un rol pentru urmatorul film.

 

 

 

 
Odata cu Ford, care are 70 de ani, s-au aratat deschisi fata de noile planuri si Mark Hamill (Luke Skywalker) si Carrie Fisher (Leia) in varsta de 61 de ani si 56 de ani. Star Wars: Episode VI care se va lansat in 2015 este produs de Kathleen Kennedy si are un scenariu semnat de Michael Arndt care a castigat Oscarul in 2007 pentru cel mai bun scenariu original cu drama Little Miss Sunshine, o poveste emotionanta cu Steve Carell si Abigail Breslin.
 
Daca vreti sa veti o idee cum va arata noua trilogie Star Wars, cel putin vizual, sunteti obligati sa nu ratati in acest an Star Trek: Into Darkness. I n vara lui 2013, J.J. Abrams aduce pe marile ecrane un nou capitol din franciza Star Trek.
 
 
 
Star Trek Into Darkness se anunta a fi unul dintre cele mai mari blockbustere din 2013. Actiunea noului film se va concentra pe acelasi echipaj al navei Enterprise. Cand acesta este chemat inapoi acasa, descopera ca o forta rauvoitoare din cadrul propriei organizatii a detonat flota, lasand lumea intr-o stare de criza. Avand de reglat un cont personal, capitanul Kirk (Chris Pine) conduce o expeditie in zona de razboi, pentru a pune mana pe o arma de distrugere in masa. Pe masura ce eroii sunt aruncati intr-un joc epic de sah pe viata si pe moarte, iubirea este pusa la incercare, unele prietenii se destrama si Kirk face mari sacrificii pentru unica familie pe care o mai are – echipajul sau.
 

Star Trek Into Darkness va avea premiera pe 17 mai 2013. Saga Razboiul stelelor, care a obtinut un statut de serie cult inca de la lansarea primului film, in 1977, este una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei, cu incasari cumulate de peste 4,5 miliarde de dolari pe plan mondial.
 
 
Doar James Bond si Harry Potter au oferit cinematografiei francize mai profitabile, tanarul vrajitor britanic adunand - dar in opt filme, comparativ cu sase cat are franciza "Razboiul stelelor" - aproape 7,7 miliarde de dolari in box office-ul mondial. In acelasi timp, primele 22 de filme "James Bond" au generat incasari de peste 3 miliarde de dolari in toata lumea, aceasta serie fiind pe locul al treilea in clasamentul celor mai de succes francize cinematografice, potrivit Box Office Mojo.
 
 

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies