marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

James Cameron, suparat pe Hollywood: "Femeile sunt transformate in barbati in filmele de actiune!"

Filmele sale sunt cunoscute pentru bugetele uriase si efectele speciale incredibile. James Cameron este faimos insa si pentru eroinele sale puternice din filme ca Titanic, Avatar, Terminator si Aliens. Cineastul american a dat o noua palma Hollywood-ului declarand saptamana trecuta intr-un interviu pentru The Guardian ca acum actritele sunt transformate in barbati pentru rolurile de actiune.

James Cameron, suparat pe Hollywood: Femeile sunt transformate in barbati in filmele de actiune!

 

James Cameron este cunoscut pentru faptul ca a creat cateva dintre cele mai faimoase si dure eroine de pe marile ecrane.

"Pentru mine e o provocare sa scriu roluri pentru femei puternice. Nu conteaza daca este o provocare stiintifica sau artistica, pentru un barbat sa scrie un rol feminin si sa-l faca interesant pentru femei si barbati este o provocare. Este o misiune sa intelegi femeile care sunt adesea enigmatice."


"Nu credeam ca este atat de remarcabil cand am facut Terminator. Era remarcabil pentru ca atunci lipsea de la Hollywood. Cred ca Hollywood-ul reprezinta gresit femeile in roluri de actiune – pur si simplu le transforma in barbati. Sau le transforma in super femei in costume negre, stralucitoare iar asta nu mai este la fel de interesant."


Regizorul a fost casatorit de 5 ori, printre sotiile sale numarandu-se actrita din Terminator -  Linda Hamilton, producatoarea de film Gale Anne Hurd si regizoarea Kathryn Bigelow, in fata careia a pierdut in 2009 Oscarul pentru Avatar.


Aproape fiecare film al lui James Cameron a fost prezentat inainte de lansare ca fiind cea mai costisitoare productie de pana atunci: The Abyss a fost primul care a primit aceasta onoare in 1989, au urmat apoi Terminator 2, Titanic si Avatar.  James Cameron este singurul regizor din lume cu doua filme care au depasit pragul de 2 miliarde de dolari incasari: Titanic si Avatar. Acestea sunt si productiile cinematografice cu cele mai mari incasari din istorie.


S-a spus despre el ca este temperamental pe platouri, insa regizorul s-a aparat: "Exista o latura atunci cand faci filme care rasplateste comportamentele negative. Lucrezi cu o echipa, ii spui ce trebuie sa faca si dupa cateva saptamani, aceasta uita. Asa ca tipi la ei si isi aduc aminte. Intotdeauna am fost insa circumspect sa tip la actorii mei" s-a aparat regizorul spunand ca s-a schimbat in ultimii ani.



Actori ca Arnold Schwarzenegger, Sigourney Weaver si Bill Paxton au lucrat in repetate randuri cu el, insa o parte dintre ei au fugit de noi colaborari - printre ei si Kate Winslet care a blamat temperamentul lui James Cameron si a spus ca nu ar mai lucra cu el decat pentru o suma mare de bani.


Cineastul, casatorit acum cu Suzy Amis, are 5 copii cu varste intre 5 si 23 de ani, insa nu vrea sa-i creasca la Hollywood : "Nu am vrut sa-i cresc in acea atmosfera otravitoare. In Los Angeles e un climat al materialismului. Suntem toti vegani, ne asiguram hrana organica la ferma noastra in California si vom continua sa facem asta in Noua Zeelanda. Vreau sa-mi cresc copiii cu un anumit set de valori" a declarat regizorul.


Sursa: The Guardian


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies