marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Kate Winslet și David Kross trăiesc o relație interzisă în Cititorul, un film premiat la Oscar

Inspirat de romanul lui Bernhard Schlink, publicat în 1995, care are la bază povestea unei aventuri dintre un adolescent și o femeie mai în vârstă.

Kate Winslet și David Kross trăiesc o relație interzisă în Cititorul, un film premiat la Oscar
Germania, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Michael Berg (David Kross), un adolescent de 15 ani, se îmbolnăvește de scarlatină și se prăbușește pe stradă, fiind salvat și condus până acasă de către Hanna Schmitz (Kate Winslet), o femeie misterioasă de doua ori mai în vârstă decât el. 
 
După ce începe să-și revină, tânărul o caută pe străină ca să îi mulțumească pentru ajutorul acordat, iar ea îi cere să-i citească din cărți. Un ritual care, ușor, ușor îi apropie și între cei doi începe o aventură amoroasă tulburătoare și intense. Brusc, însă, când Michael pare mai îndrăgostit ca oricând, Hanna dispare fără nicio explicație din viața lui.


 
Opt ani mai târziu, în Germania de după cel de-Al Doilea Război Mondial, Michael Berg – devenit între timp student la Drept și urmărind cu interes procesele naziștilor acuzați de crime de război – o reîntâlnește în împrejurări extrem de diferite pe fosta lui iubită, care i-a frânt inima și l-a părăsit într-o stare de confuzie totală. 


 
Hanna Schmitz se dovedește a fi o fostă lucrătoare a sistemului nazist, care este judecată pentru o crimă hidoasă și, întrucât refuză să se apere la proces, Michael începe să suspecteze faptul că femeia pe care a iubit-o cu aproximativ o decadă în urmă ascunde un secret pe care îl consideră mai rușinos chiar și decât crima: nu știe să citească.
 
Pentru a o ajuta să-și petreacă mai ușor timpul în închisoare, Michael (Ralph Fiennes) găsește o soluție să-i „citească” în continuare, trimițându-i casete înregistrate cu vocea lui – un ultim gest de iubire.


 
Pentru rolul Hannei Schmitz, Kate Winslet a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță.

Filmul „Cititorul”/„The Reader” (2008) este difuzat la Pro Cinema duminică seara de la ora 22:45.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies