marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Michele Placido, cunoscut din serialul „Caracatița”, actor, scenarist și regizor într-unul dintre filmele așteptate ale sezonului

Cine și-l amintește pe celebrul comisar Corrado Cattani va avea ocazia să-l revadă pe actorul italian Michele Placido pe marile ecrane și să-i cunoască și viziunea regizorală în pelicula „Umbra lui Caravaggio”.

Michele Placido, cunoscut din serialul Caracatița , actor, scenarist și regizor într-unul dintre filmele așteptate ale sezonului
 
Cinematografia italiană s-a mai îmbogățit cu un film biografic al unui mare artist renascentist, Caravaggio. Și asta pentru că Michele Placido a fost inspirat să creeze o peliculă inspirată din viața acestui imens creator.
 
Scris şi regizat de Michele Placido şi avându-i ca protagonişti pe Riccardo ScamarcioLouis GarrelIsabelle Huppert şi Micaela Rammazotti„Umbra lui Caravaggio”/„L'ombra di Caravaggio” (2022) promite o călătorie cinematografică memorabilă şi o incursiune profundă în viaţa tumultuoasă şi fascinantă a celebrului pictor italian. 


 
Acţiunea filmului este plasată în Italia, spre finalul perioadei Renaşterii, când Biserica Catolică a jucat un rol central în modelarea noului peisaj artistic în baroc. Michelangelo Merisi - mai cunoscut sub numele de Caravaggio (Riccardo Scamarcio) - este un artist strălucit şi un rebel împotriva regulilor stricte dictate de Conciliul de la Trento, care guvernează reprezentarea artei sacre. După ce află că pictorul foloseşte prostituate, hoţi şi vagabonzi ca modele în lucrările sale sacre, Papa Paul al V-lea cere unui agent secret al Vaticanului, Umbra (Louis Garrel), să efectueze o anchetă. Miza o reprezintă graţierea pictorului, cerută ca urmare a condamnării sale la moarte pentru uciderea unuia dintre rivali într-un duel.

Umbra îşi începe investigaţia sub acoperire asupra lui Caravaggio care, cu viaţa şi cu arta sa, fascinează, supără şi subminează. O Umbră care va ţine în mâinile sale puterea absolută a vieţii şi a morţii asupra destinului unui geniu.


 
Michele Placido, cunoscut publicului din România mai ales pentru rolul comisarului Corrado Cattani din serialul de televiziune „Caracatița”/„La piovra”, apare și el pe ecrane, în rolul cardinalului Del Monte.


 
Filmul „Umbra lui Caravaggio”/„L'ombra di Caravaggio” (2022)  va avea premiera în cinematografele din România la 8 decembrie.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies