marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Marea minciuna a Hollywood-ului: dezvaluiri cutremuratoare despre cum sunt tratate animalele in filme, cum era sa se inece tigrul din Life of Pi si cum au murit 27 de animale la filmarile The Hobbit

Presa straina a dezvaluit marturii cutremuratoare despre cum sunt tratate animalele la Hollywood. “Niciun animal nu a fost ranit in producerea acestui film" a devenit o sintagma care ascunde acte de cruzime si care nu mai este atat de adevarata, tinand cont de scandalul care a zguduit Hollywood-ul aceste zile.

Marea minciuna a Hollywood-ului: dezvaluiri cutremuratoare despre cum sunt tratate animalele in filme, cum era sa se inece tigrul din Life of Pi si cum au murit 27 de animale la filmarile The Hobbit

Cu toate ca producatorii filmelor in care sunt implicate animale au grija ca la sfarsitul acestora sa fie scrisa sintagma “Niciun animal nu a fost ranit in producerea acestui film”, se pare ca adevarul este altul: obscur si sangeros. Cei de la Hollywood Reporter au publicat un material stufos si emotionant in care sunt dezvaluite actele de cruzime la care sunt supuse animalele din filme.

 

Reprezentantul American Humane Association, Gina Johnson, s-a destainuit intr-un e-mail trimis pe data de 7 aprilie unui coleg de-al sau privind tigrul din „Life of Pi”. Animalul,  cunoscut drept „Richard Parker” ce a devenit companionul necuvantator al tanarului Pi in naufragiul sau marin, a fost creat in mare parte utilizand tehnologia digitala CGI. Deoarece in unele secvente tigrul digitalizat nu parea verosimil, producatorii au angajat un tigru bengalez real, „King” pentru filmarea unghiurilor frontale. Johnson a scris in acel e-mail preluat de cei de la Hollywood Reporter, faptul ca tigrul era cat pe ce sa se inece in acvariul de mare tonaj de pe platourile de filmare. Antrenorul sau este cel care l-a prins cu o funie si l-a ajutat sa ajunga la „malul” acvariului. „Nu cumva sa spui cuiva de la birou ce s-a intamplat!”, l-a amenintat aceasta pe colegul sau cu care a impartasit e-mailul.

 

 

 


Conform functiei ocupate, Johnson trebuia sa inspecteze platourile de filmare, sa monitorizeze tratamentul animalelor si utilizarea lor adecvata la filmarile ce au avut loc in Taiwan. Daca toate conditiile sanitare si morale erau indeplinite, aceasta putea sa-si dea acordul pentru ca eticheta “Niciun animal nu a fost ranit in producerea acestui film” sa poata fi afisata la finalul peliculei. In caz contrar, Gina trebuia sa-si anunte superiorii pentru a lua masuri sau contacta Politia Animalelor.

 


Cu toate acestea, surse confirma faptul ca ea avea un secret: era implicata intr-o relatie intima cu unul dintre producatorii executivi ai filmului “Life of Pi”. Superiorii sai de la American Humane Association au luat la cunostiinta povestea ei intima si cea despre tigru, dar cu toate acestea filmul nu a primit nicio amenda sau suspendare. Mai mult de atat, pelicula a avut un succes rasunator, castigand 4 premii Oscar si incasand 609 milioane de dolari la nivel global.

 

La un an distanta, in timpul filmarilor pentru un alt film de succes, „The Hobbit: An Unexpected Journey” a lui Peter Jackson, s-au inregistrat 27 de cazuri cu animale ce au murit datorita deshidratarii, oboselii sau inecului. Unul dintre antrenorii animalelor, John Smythe, a contactat American Humane Association, insa acestia au spus ca nu are suficiente dovezi pentru a incepe o ancheta. Cu alte cuvinte, conform Hollywood Reporter, se pare ca cei de la Asociatie ofera acea eticheta devenita emblematice pe generic, desi animalelor sunt ranite si tratate inuman. Pusi fata-n fata cu astfel de acuzatii, acestia au replicat faptul ca nu este vina producatorilor daca animalele se accidenteaza sau sufera de deces in afara filmarilor.

 

 

 


Alte cazuri terifiante sunt cel al unul caine Husky ce a fost abuzat in repetate randuri prin lovirea in diafragma pe durata filmarilor la pelicula Disney din 2006, „Eight Below”, al unei veverite ce a fost strivita pe platourile productiei Paramount, „Failure to Launch” si al bancurilor pline cu pesti si calamari morti ce s-au revarsat la mal ca urmare a filmarilor la „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl”. In acest ultim caz, reprezentantul American Humane Association a dezvaluit faptul ca producatorii nu au luat nicio masura pentru protejarea vietii marine in utilizarea explozibilului folosit la efecte speciale.

 


Cel mai cumplit caz ramane totusi cel al productiei dramatice HBO, „Luck”, bazata pe curse de cai. Producatorii au decis oprirea filmarilor dupa ce 4 cai au murit, unul dintre ei suferind rani adanci pe toata suprafata cutiei craniene.

 

 

Desi un reprezentant AHA este prezent in fiecare loc unde se produce o reclama sau pelicula ce are animale implicate in ea, multi dintre ei inchid ochii sau se lasa corupti de catre producatori. Fiind o organizatie non-profit, aceasta nu trebuie sa declare prea mult si nu este supusa unor controale aspre. Intr-adevar, exista filme ce nu primesc eticheta lor, in schimb, la sfarsitul acestora, producatorii au libera-mana pentru a trece „Actiunile animalelor au fost supravegheate de American Humane Association”. Se pare ca nu au facut nimic pentru a le apara, in schimb.

 

"Ceea ce este ironic este faptul ca din aparatori ai drepturilor animalelor ei au devenit cei care sunt complici la actiuni de cruzime si gesturi violente fata de animale. " a spus Bob Ferber, un avocat cu experienta care se ocupa de astfel de cazuri.

Cei de la AHA sunt dornici sa colaboreze cu Hollywood-ul si chiar trec cu vederea lucruri cumplite, pentru beneficiul ambelor parti. "Sunt curtati regizori celebri, inclusiv Spielberg. Relatiile de PR sunt importante si suntem incurajati de sus sa avem o colaborare buna cu studiourile de film, regizori etc. " a mai spus Gina.

 

 

Dezvaluirile facute in cadrul materialului special lansat de Hollywood Reporter, nu sunt doar cutremuratoare, dar arata ignorata de care dau dovada cei de la Drepturile Animalelor si lipsa moralitatii. “Niciun animal nu a fost ranit in producerea acestui film” a devenit o minciuna sangeroasa, care ascunde acte de cruzime greu de imaginat....
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies