marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lincoln: cea mai grea si emotionanta scena din filmul lui Steven Spielberg, cu 12 nominalizari la Oscar

Cei de la Vulture au stat de vorba cu scenaristii celor mai laudate filme din 2012, inclusiv Tony Kushner, care semneaza scenariul de la Lincoln, filmul cu cele mai multe nominalizari primite la Oscarurile din 2013. Gala de decernare va avea loc pe 24 februarie. Tony Kushner a dezvaluit care a fost cea mai grea si cea mai emotionala scena pe care a scris-o pentru Lincooln.

Lincoln: cea mai grea si emotionanta scena din filmul lui Steven Spielberg, cu 12 nominalizari la Oscar

 

Steven Spielberg, Daniel Day-Lewis si Tony Kushner sunt trio-ul formidabil care au transformat Lincoln intr-un film exceptional ce va ramane cu siguranta pentru mult timp in memoria cinefililor. Tony Kushner, nominalizat si el la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, a marturisit care a fost cea mai grea scena pe care a scris-o pentru Lincoln:

"Cred ca cea mai grea scena pe care am scris-o este scena dintre Daniel Day-Lewis (Abraham Lincoln) si Sally Field (Mary Lincoln), cand cei se plimba cu trasaura si au un dialog foarte intim spre finalul filmului. Nu stii foarte exact ce si-au spus unul altuia in realitate, pentru ca e o discutie foarte intima. A durat mult pana am ajuns la acea scena, in forma in care o vedeti voi. Mereu ma gandeam ca as fi putut spune altfel sau altceva.

Conta mult ce impresie voiam sa lasam la final. Pentru personaje, era un nou inceput, razboiul se incheiase. "Am fost amandoi atat de nefericiti mult timp, hai sa incercam sa fim fericiti", ii spune Sally Fied lui Daniel Day-Lewis. Acum, e imposibil sa nu ti se franga inima cand stii ca mai aveau atat de putine ore de petrecut impreuna, pentru ca Abraham Lincoln a fost asasinat in acea zi.

 

Am scris sute de variante ale acelei scene, versiuni mai lungi sau mai scurte, pana am gasit scena perfecta cu care stiam ca pot trai pentru tot restul vietii si care ar fi fost ideala pentru Sally Field si Daniel Day-Lewis. O joaca superba acea scena, nu puteam fi mai fericit." a spus Tony Kushner.


Spielberg a petrecut 12 ani cercetand pentru acest proiect, dintre care 6 ani i-a luat sa-l convinga pe Daniel Day-Lewis sa accepte rolul lui Lincoln. Cei de la Deadline glumesc spunand ca actorul britanic in varsta de 55 de ani seamana atat de mult cu Lincoln incat ar putea poza pentru bancnota de 5 $: "Lincoln este filmul la care am lucrat cel mai mult timp din cariera mea. Pentru Schindler’s List am avut nevoie de 11 ani din momentul in care Sid Sheinberg a cumparat drepturile de ecranizare in 1982 pana am inceput filmarile in 1993.

 

Daniel ( Day-Lewis) a avut 6 ani la dispozitie sa se hotarasca in privinta rolului. Au fost in realitate doua probleme. Prima data i-am oferit un scenariu creat de mine, nu cel bazat pe cartea lui Doris Kearns Goodwin si scris de Tony Kushner. Atunci m-a refuzat prima data spunand ca era intimidat de grandoarea figurii lui Lincoln. Nu cred insa ca a uitat acea intalnire si provocarea ce i-a fost oferita." a povestit Spielberg.

Daniel Day-Lewis s-a pregatit timp de un an inainte de a incepe filmarile pentru acest rol. "Cand a fost de acord sa-l joace pe Abraham Lincoln, Daniel mi-a cerut sa astept un an, in mare parte pentru ca dorea sa intre cat mai bine in personaj. Acel an a fost ca un dar pentru mine si Tony Kushner pentru ca am lucrat la scenariu mai mult... Am putut sa vad si sa asist la evolutia lui Daniel din momentul in care a spus da pana a devenit cel de-al 16-lea presedinte american. Asta a fost recompensa lui. S-a ridicat la inaltime si a fost o sursa de inspiratie pentru fiecare actor cu care a lucrat la acest film." a spus Spielberg.

 

 

 

Pelicula din a carei distributie mai fac parte Sally Field, David Strathairn, James Spader, Tommy Lee Jones urmareste ultimii 3 ani din viata lui Lincoln. Este 1865, in timp ce Razboiul Civil American se intreapta implacabil catre final, presedintele reales Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis) incearca sa treaca Amendamentul care va interzice pentru totdeauna sclavia in Statele Unite. Insa obiectivul sau este o cursa impotriva timpului pentru ca pacea se poate instala oricand iar daca pana atunci amendamentul nu se voteaza, statele sudiste il vor opri pana sa ajunga lege. Lincoln trebuie prin orice mijloc posibil sa obtina suficiente voturi de la un Congres care i se impotriveste inainte de a sosi pacea si a fi prea tarziu. Cu toate astea se afla intr-o dilema morala: pacea ar salva mii de vieti. In timp ce poporul american se confrunta cu propria constiinta pentru libertatea tuturor, Lincoln are si el o criza de constiinta: sa incheie razboiul sau sa incheie sclavia.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies