marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Vocea lui Abraham Lincoln rasuna inca o data la Casa Alba: Barack Obama va gazdui o vizionare speciala a lui Lincoln, noul film regizat de Steven Spielberg

Casa Alba il va gazdui inca o data pe cel mai popular presedinte din istoria Americii, chiar sub ochii actualului presedinte, Barack Obama.

Vocea lui Abraham Lincoln rasuna inca o data la Casa Alba: Barack Obama va gazdui o vizionare speciala a lui Lincoln, noul film regizat de Steven Spielberg

 

Barack Obama va gazdui o vizionare speciala pentru drama istorica Lincoln, regizata de Steven Spielberg, informeaza cei de la Huffington Post. La eveniment sunt invitati celebrul regizor, impreuna cu cativa membri ai echipei de productie. Se stie ca Spielberg este fan al lui Obama si a fost un sustinator aprig al acestuia in campania prezidentiala desfasurata in 2012.

La randul sau, Daniel Day-Lewis si-a aratat simpatia fata de actualul presedinte al SUA, in cadrul Galei Premiilor Britannia: "Ma scuzati daca sunt ametit. Aseara am adormit tarziu pentru ca m-am uitat la CNN. Sunt extrem de fericit si multumit ca presedintele nostru a fost reales si a ajuns pana aici" a spus Daniel-Day Lewis.

 

Lincoln este unul dintre favoritii la Oscarurile din 2013, la categoriile importante, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor si cel mai bun actor.  Scenaristul filmului, Tony Kushner (cunoscut si pentru Angels in America),  a declarat ca Abraham Lincoln, al 16-lea presedinte si Barack Obama, al 44-lea presedinte al SUA, au foarte multe in comun:

 

"Campania prezidentiala a lui Obama parea ca este facuta prin perspectiva lui Lincoln. Filmul ramane un film, dar mi s-a parut extraordinar sa lucrez la o pelicula despre un mare presedinte, in timp ce urmaresc activitatea actualului mare presedinte", a spus Kushner pentru Huffington Post.


Inca de la aparitia primului trailer pentru Lincoln, unul dintre lucrurile care a starnit cele mai mari controverse pe internet, in randul americanilor, a fost vocea lui Daniel-Day Lewis, in rolul presedintelui Lincoln, considerat de multi un mare orator.


Lewis a folosit o voce mai ridicata, dar blanda in acelasi timp, pentru ca actorul considera ca asa i s-ar fi potrivit cel mai bine personajului sau: "Exista numeroase documente despre cum suna vocea lui Lincoln, care sustin faptul ca Lincoln avea o voce ridicata. Asta il ajuta mult pentru ca si cei aflati la distanta ii puteau auzi discursul." a spus actorul.

 

Actorul a fost criticat pentru alegerea tonului si a inflexiunilor din discursurile sale in ipostaza lui Lincoln, insa Lewis este convins ca asa trebuia sa isi portretizeze personajul. Daniel Day-Lewis s-a pregatit mult pentru acest rol, al 6-lea din ultimii 15 ani.

 

"Nu separ pregatirea vocala de pregatirea actoriceasca, sunt complementare. In procesul de pregatire pentru un rol nu ma grabesc absolut deloc, las lucrurile sa se miste incet. Dupa ce incep sa vad clar niste lucruri, vad si cum prinde viata rolul. Si nu ma refer la modul supranatural. Incep sa aud sunetul unei voci si daca imi place ce aud, traiesc cu aceste lucruri in mintea mea si apoi reproduc aceste ganduri" a dezvaluit Lewis.
 

Daniel Day-Lewis a mai spus ca e convins de faptul ca Lincoln si-a folosit vocea in avantajul sau, in functie de situatie.

 


 

"Era un politician suprem. Sunt sigur ca a fost influentat in viata de ce a auzit in diversele regiuni in care a trait: Kentucky, Indiana sau Illinois. A invatat cum sa se joace cu vocea sa si cum sa o controleze in anumite momente, in functie de cum vroia sa se exprime. Cred fara indoiala ca era constient de imaginea sa si de ce era capabil sa faca cu ea".

 

Daniel Day-Lewis, considerat unul dintre cei mai talentati actori si numit de cei de la revista TIME cel mai mare actor in viata, a fost intotdeauna o persoana retrasa, care s-a ferit de atentia presei, dar care a reusit cu fiecare rol al sau sa isi lase amprenta profund in cinematografia mondiala, prin modul deosebit in care se pierde de fiecare data in personajele sale. Dupa primele vizionari ale lui Lincoln la festivalurile de film, Daniel Day-Lewis este din nou ridicat in slavi de critici pentru interpretarea fara cusur a celebrului presedinte american in filmul lui Steven Spielberg.

 


 

Actorul a recunoscut ca s-a inspirat de la Barack Obama pentru a-l portretiza pe Lincoln: "Pentru rolul din Lincoln, m-am gandit mult la Barack Obama si la ce se intampla in viata lui in acest moment. Eu simt ca am imbatranit vizibil doar jucandu-l pe Presedinte, dar cred ca este o povara imensa sa ai responsabilitatile lui. Toti acesti oameni care poseda o astfel de putere trebuie sa se simta tare singuri in anumite momente. Nu compar munca mea cu cea a presedintelui, insa uneori avem ca termen comun aceasta singuratate" .

 

"Nu m-am gandit niciodata ca pot sa-l readuc la viata pe Abraham Lincoln" a spus actorul pentru revista TIME. "Ma simt atat de mic in fata unui om atat de grandios" a continuat acesta. "Imediat dupa ce incepi sa te documentezi despre el si sa intri in pielea lui, descoperi nu doar o personalitate politica exceptionala, dar si un individ interesant, accesibil de jucat pentru un actor."

 

Filmul Lincoln are la baza bestsellerul "Team of Rivals", scris de Doris Kearns Goodwin, laureata a premiului Pulitzer. Pelicula este regizata de Steven Spielberg si se va concentra pe conflictele politice dintre Lincoln si membrii importanti ai cabinetului sau in drumul catre abolirea sclaviei si sfarsitul Razboiului Civil. Din distributie fac parte  Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Sally Field, Tommy Lee Jones, Jared Harris.

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies