marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lupita Nyong'o va colabora din nou cu Brad Pitt: actrita premiata cu Oscar va juca rolul principal in "Americanah", ecranizarea unuia dintre cele mai apreciate romane in ultimii ani

Lupita Nyong'o, premiata cu Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru prestatia sa din filmul "12 ani de sclavie", produs de Brad Pitt, va colabora din nou cu actorul american pentru ecranizarea romanului "Americanah", al scriitoarei nigeriene Chimamanda Ngozi Adichie.

Lupita Nyong o va colabora din nou cu Brad Pitt: actrita premiata cu Oscar va juca rolul principal in Americanah , ecranizarea unuia dintre cele mai apreciate romane in ultimii ani

Potrivit site-ului hollywoodreporter.com, compania Plan B, care a produs filmul "12 ani de sclavie", de Steve McQueen, a obtinut drepturile de ecranizare a romanului "Americanah", al scriitoarei nigeriene Chimamanda Ngozi Adichie, si va produce filmul, impreuna cu D2 Prods. and Potboiler Prods., rolul principal revenindu-i actritei Lupita Nyong'o.


Romanul "Americanah", construit in jurul povestii de dragoste dintre doi tineri din Nigeria, a fost distins in 2013 cu prestigiosul premiu National Book Critics Circle Award for Fiction si a fost inclus pe lista celor mai bune carti ale anului de The New York Times, BBC si Newsday.


Chimamanda Ngozi Adichie a mai scris romanele "Purple Hibiscus" si "Jumatate de soare galben/ Half of a Yellow Sun" (aparut in limba romana la Editura Rao) - a carei adaptare cinematografica, regizata de Biyi Bandele si cu Anika Noni Rose si Chiwetel Ejiofor in rolurile principale, a avut recent premiera in Marea Britanie si Nigeria.

 

 


"Este o mare onoare sa avem oportunitatea de a aduce pe marele ecran stralucita carte a doamnei Adichie. Pagina dupa pagina, am fost impresionata de povestile lui Ifemelu si Obinze, ale caror experiente ca imigranti africani sunt atat de caracteristice si care trebuie neaparat istorisite", a declarat Lupita Nyong'o. Brad Pitt a declarat ca a fost uimit de forta actoriceasca pe care o are Lupita, inca de la rolul de debut, din 12 Years a Slave, ce i-a adus Oscarul in acest an, asa ca nu este surprinzator faptul ca cei doi vor colabora din nou.


Ascensiunea Lupitei Nyong'o in industria filmului a fost construita pe baza premiilor obtinute in acest sezon, recent ea primind rolul Tiger Lily in lungmetrajul despre aventurile lui Peter Pan produs de studiourile Warner Bros., in regia lui Joe Wright. De asemenea, actrita a primit un rol in "Razboiul stelelor VII", de J.J. Abrams, ale carui filmari se desfasoara la Londra, si va asigura vocea lupoaicei Rakcha, ce il adopta pe Mowgli, in noua ecranizare a "Cartii junglei", de Jon Favreau.

 

Totodata, Lupita Nyong'o a conceput, regizat, montat si produs documentarul "In My Genes", despre modul in care sunt tratate persoanele albinoase din Kenya. Lupita Nyong'o, in varsta de 31 de ani, s-a nascut in Mexic si a crescut in Kenya, absolvind Facultatea de actorie de la Universitatea Yale. Actrita a jucat in serialul "Shuga", realizat de MTV, si a debutat in lungmetraj cu rolul din "12 ani de sclavie", de Steve Mc Queen.

Sursa: Mediafax.ro
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies