marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mortile pe care nu le-ai vazut venind in filme: 20 de scene cu morti complet neasteptate

Romanii au ocazia in aceste zile sa vada povestea violenta de razbunare a lui QuentinTarantino, in Django Unchained, din care nu lipsesc morti socante si complet neasteptate. Filme celebre ca Meet Joe Black, Alien, Deep Blue Sea, The Dark Knight i-au surprins pe fani cu scene socante in care erau ucise personaje cheie din film. Iata 20 de filme care le-au ramas intiparite in minte fanilor si prin scenele memorabile in care personajele erau omorate in mod surprinzator.

Mortile pe care nu le-ai vazut venind in filme: 20 de scene cu morti complet neasteptate

 

1. The Departed (2006)
Regie: Martin Scorsese
Distributie: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark wahlberg


Regele neincoronat al filmelor cu gangsteri si mafioti a primit Oscar pentru The Departed, insa nici de aceasta data nu lipsesc scene cu morti absolut ingrozitoare si total neasteptate. Dupa ce reuseste sa il prinda pe Sullivan (Matt Damon), Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) se urca in lift cu el, usurat ca l-a capturat, dar si ca a scapat cu viata. Insa nu pentru mul timp, pentru ca atunci cand usile se deschid un politist ii zboara creierii fara ezitare, incercand sa il salveze pe Damon. Nu numai ca scena este foarte explicita, dar nimeni nu se astepta sa se incheie asa, mai ales ca DiCaprio trece prin iad in tot filmul ca sa isi salveze viata, iar la final cand totul parea sa ii iasa, ajunge sa zaca cu creierii imprastiati in lift.
 


 

 

2. Meet Joe Black (1999)
Regie: Martin Brest
Distributie: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani


Nimeni nu poate uita scena in care Brad Pitt este lovit de autobuz in timp ce traversa strada in Meet Joe Black. Extrem de fericit de intalnirea cu Claire Forlani in cafenea, personajul lui Pitt este atat de aiurit incat uita sa se asigure in timp ce traverseaza si este lovit in plin si aruncat in aer de un autobuz, izbit de un taxi, dupa care aterizeaza pe trotuar. Scena a fost total neasteptata, mai ales la cum decurgea povestea filmului.


3. American Gangster (2007)
Regie: Ridley Scott
Distributie: Denzel Washington, Russell Crowe, Idris Elba,

"Fie esti cineva, fie esti nimeni" este replica lui Denzel Washignton chiar inainte de a-i trage un glont in cap lui Idris Elba, in plina strada, o moarte complet neasteptata care arata cum a ajuns un barbat de culoare regele drogurilor in America anilor '70.

 

4. Deep Blue Sea (1999)
Regie: Renny Harlin
Distributie:  Thomas Jane, Saffron Burrows, Samuel L. Jackson

O moarte pe cat de neasteptata, pe atat de caraghioasa. Scena in care Samuel L. Jackson este mancat de un rechin in Deep Blue See a facut inconjurul internetului. Fanii nu se asteptau nicio clipa ca un rechin sa iasa si sa il inghita pe Samuel L. Jackson, iar multi considera ca scena este exagerata si prost realizata.


5. Final Destination
(2000)
Regie: James Wong
DistributieL: Devon Sawa, Ali Larter

Final Destination a devenit in cei 13 ani de la lansare un film cult si clasic pentru genul horror cu "morti inlantuite". Primul film a creat frenezie, mai ales ca abunda in scene cu morti total surprinzatoare. Una dintre ele este cea a lui Terry (Amanda Detmer): in timp ce eroii filmului se cearta in mijlocul strazii despre cum sa invinga diagrama mortii, Terry se enerveaza si pleaca, crezand ca asa iese din lista. Insa, chiar atunci este lovita direct in fata de un autobuz. Momentul sangeros i-a facut pe multi sa sara de pe scaune in cinema.

6. Burn After Reading (2008)
Regie: Ethan Coen, Joel Coen
Distributie: Brad Pitt, Frances McDormand,  George Clooney

Doi dintre cei mai tari actori de la Hollywood, George Clooney si Brad Pitt, prieteni la catarama in viata reala, au creat un moment cu totul special in filmul fratilor Coen. Dupa ce se ascunde in dulap, Brad Pitt este ucis fara mila de George Clooney, cand acesta deschide usa. Chiar daca il ucide, Clooney este la fel de socat, iar scena este una dintre cele mai neasteptate morti din filme.
 


 

7. Pulp Fiction (1994)
Regie: Quentin Tarantino
Distributie: Samuel L. Jackson, John Travolta

Intr-un moment de "scapare" John Travolta se intoarce la bancheta din spate a masinii sa vorbeasca cu Marvin (Phil LaMarr) si i se descarca accidental arma in fata acestuia. Sigur, umorul negru este binevenit, ca de altfel in tot filmul, dar exact cand credeai ca se linistesc apele putin, Travolta comite inca o crima.

 


 

8. The Dark Knight (2008)
Regie: Christopher Nolan
Distributie: Christian Bale, Heath Ledger

In timp ce un rival se apropie de el, Jokerul (Heath Ledger) face un "truc magic" cu un creion, care, intr-o secunda ajunge infipt in craniul barbatului. Desi este unul din cele mai fascinate personaje, Jokerul are parte de foarte multe scene violente.
 



 
9. Alien (1979)
Regie:  Ridley Scott
Distributie: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, John Hurt


In cele patru filme din seria Alien, au murit multi oameni nimiciti de teribila creatura care nu iarta nimic in calea sa. Insa una dintre cele mai oribile morti a fost chiar in primul film, cand din stomacul personajului interpretat de John Hurt iese creatura. Din punct de vedere vizual, scena este printre cele mai socante din istoria filmului. Numai gandul ca ar putea iesi o creatura din trupul tau te face sa te infori.


10. Robocop
(1987)
Regie: Paul Verhoeven
Distributie: Peter Weller, Nancy Allen,  Dan O'Herlihy


In timpul unei probe de demonstratii, robotul ED-209 incepe sa aiba disfunctionalitati. Acesta isi ia foarte in serios treaba si incepe sa traga fara mila in unul din membrii companiei care este practic facut sita, iar scena este extrem de sangeroasa.


 


11. Jaws (1975)
Regie: Steven Spielberg
Distributie: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss

Jaws ramane unul dintre cele mai terifiante filme din istorie, plin cu morti socante. Chrissie Watkins (Susan Backlinie) este una dintre victime: in timp ce facea baie, seara, pe neasteptate apare un rechin urias care o trage in adanc.


 


12. Friday the 13th (1980)
Regie: Sean S. Cunningham
Distributie: Betsy Palmer, Adrienne King

Un foarte tanar Kevin Bacon este ucis cu brutalitate de Betsy Palmer: in timp ce statea intins pe pat, acestuia ii trece o sulita prin gat, valurile de sange acoperind patul. Fanii filmelor horror n-au uitat prea usor acel moment.
 


 



13. Scream
(1996)
Regie: Wes Craven
Distributie:  Drew Barrymore, Neve Campbell, Courtney Cox


Considerat un film cult pentru genul horror, Scream a oferit o scena memorabila: cea in care Drew Barrymore este ucisa de psihopatul cu masca. Moartea sa a fost total neasteptata ( dupa doar 12 minute de film), ea fiind cel mai cunoscut nume din distributie.


 


14. Inglorious Basterds (2010)
Regie: Quentin Tarantino
Distributie: Brad Pitt, Michael Fassbender, Eli Roth

     
Intr-o scena absolut nebuna si sangeroasa, in stilul lui Tarantino,  Lt. Archie Hicox (Michael Fassbender),  Major Hellstrom (August Diehl) si colonelul Stiglitz (Til Schweiger) declanseaza un carnagiu intr-un bar. "Say hello to your nazi balls" este una dintre replicile memorabile din acea scena.
 


 

 

15. Zombieland (2009)
Regie: Ruben Fleischer
Dstributie:  Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson

Bill Murray, cel mai cool om de pe planeta, este ucis in Zombieland din greseala: intr-o gluma, Bill Murray se machiaza in zombie, insa personajul lui Jessie Eisenberg  se sperie si il ucide cu pusca crezand ca s-a transformat.
 

 

 

16. L.A. Confidential ( 1997)
Regie: Curtis Hanson
Distributie:Kevin Spacey, Russell Crowe,  Guy Pearce

Nimeni nu anticipa asta in filmul neo-noir regizat de Curtis Henson. Kevin Spacey (Jack Vincennes) un detectiv din Los Angeles-ul anilor '50  este impuscat in bucatarie dupa ce i s-a oferit o cana de cafea  chiar de capitanul Dudley Smith (James Cromwell) din cauza descoperirilor sale intr-un caz pe care il investiga. Ultimele sale cuvinte "Rollo Tomasi" (numele dat unui criminal necunoscut de catre personajul interpretat de Guy Pearce) vor ajunge o "dovada" ca a fost ucis de Dudley.

 


 

 

17. Psycho (1960)
Regie:Alfred Hitchcock
Distributie: Anthony Perkins, Janet Leigh ,  Vera Miles


Doar un regizor genial ca Alfred Hitchcock a avut curajul sa-si omoare eroina centrala dupa o treime din film. Secretara Marion Crane (Janet Leigh) este ucisa in celebra scena de la dus de catre psihopatul Norman Bates in hotelul caruia s-a cazut dupa ce a fugit cu 40.000 de $ furati de la seful ei.

 


 

18. American History X (1998)
Regie: Tony Kaye
Distributie: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D'Angelo


Cand esti fratele mai mic al unui tip care ii uraste pe negri te astepti la un final trist, insa nu la moartea crunta a lui Danny Vinyard (Edward Furlong) - impuscat in toaleta liceului de un coleg. Povestea de cosmar despre cainta aproape imposibila a unui fost neonazist interpretat de Edward Norton care este transformat total de inchisoare si, odata eliberat incearca, sa-si salveze fratele mai mic de aceeasi soarta, a fost unul dintre cele mai controversate filme din 1998.
 


19. A Nightmare on Elm Street
Regie: Wes Craven
Distributie:  Heather Langenkamp, Johnny Depp, Robert Englund


Johnny Depp are parte de o moarte total neasteptat chiar in filmul cu care si-a facut debutul pe marile ecrane. A Nightmare on Elm Street este poveste a 3 adolescenti urmariti de un monstru ucigas cu gheare - Fred Krueger care ii ataca in somn. Depp este pur si simplu inghitit prin pat de ucigas care ii transforma camera intr-o tasnitoare de sange.


 

20. Chinatown ( 1974)
Regie: Roman Polanski
Distributie: Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Husto

Prins intr-o complicata poveste a unei familii disfunctionale si a unor afaceri murdare in Los Angeles-ul anilor '30, Jake Gittes (Jack Nicholson) ajunge sa o ajute pe femeia fatala Evelyn Mulwray ( Faye Dunaway) sa fuga in Mexic alaturi de Katherine "fiica si sora ei" . Avand o relatie bolnava cu tatal ei, Evelyn il impusca in brat pe acesta si fuge de politie, insa este impuscata in cap chiar de oamenii legii.
 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies