marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai mari nedreptati de la Oscarurile din 2012: filme geniale si actori mari lasati pe dinafara

Nominalizarile la Oscar din acest an au adus cateva surprize, unele placute, altele mai putin. A devenit deja o traditie ca Academia Americana de Film sa premieze filme sau actori ce nu coincid de cele mai multe ori cu preferintele cinefililor. Revista britanica Empire a realizat deja un top al marilor nedreptati de la nominalizarile la Oscar din 2012.

Shame -Michael Fassbender, cel mai bun actor in rol principal

Distributie: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale
Regie: Steve McQueen
Buget: 6.5 milioane de $
Incasari: 2.5 milioane de $

Toata lumea se astepta ca actorul irlandez Michael Fassbender sa primeasca o nominalizare la categoria cel mai bun actor cu rolul intens mediatizat al lui Brandon un dependent de sex a caui viata ii scapa de sub control in drama regizata de Steve McQueen. Actorul a avut parte de filme unul si unul in acest an, insa s-a intrecut pe sine in Shame unde realizeaza scene a caror intensitate aduce minte de clasice ca Midnight Cowboy si Last Tango In Paris. Shame a fost oricum restrictionat in cinematografe unei audiente de peste 18 ani.

Drive - cel mai bun film
Distributie: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston
Regizor: Nicolas Winding Refn
Buget: 15 milioane $
Incasari 67 de milioane $

Pelicula lui Nicolas Winding Refn a fost una dintre cele mai frumoase surprize ale anului. Povestea unui sofer enigmatic cu o viata dubla care negociaza libertatea femeii de care se indragosteste si a fiului ei cu propria libertate a urcat in topul celor mai bune 250 de filme pe IMDb, insa la Oscar a primit o nominalizare doar pentru "Best Achievement in Sound Editing". E adevarat ca are o coloana sonora geniala, insa pelicula a impresionat puternic  pe cinefili si datorita scenariului si a interpretarii lui Ryan Gosling care are vreo 36 de replici tot filmul. Decizia membrilor Academiei Americane de Film de a nominaliza Extremly Loud and Incredibly Close li s-a parut cam exagerata fanilor.


The Adventures Of Tintin -  cea mai buna animatie
Distributie: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig
Regie: Steven Spielberg
Buget: 135  de milioane de $
Incasari: 358 de milioane de $

Prima animatie si prima adaptare dupa benzi desenate regizata de Steven Spielberg  a fost spectaculossi fascinant realizata. Tehnologia motion capture folosita aduce animatia pe un teritoriu care, nu de putine ori, iti taie respiratia. Filmul cu Daniel Craig, Jamie Bell si Andy Serkis este un must see pentru orice iubitor de aventura.


We Need to Talk About Kevin - Tilda Swinton cea mai buna actrita in rol principal

Distributie: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller
Regie: Lynne Ramsay
Buget: 7 milioane de $
Incasari: 4.5 milioane de $


Tilda Swinton a facut rolul carierei in filmul care spune povestea unei mamei al carei fiu adolescent a comis un masacru in randul colegilor de liceu si a profesorilor sai. Filmul, inspirat dupa cartea omonima a scriitorului Lionel Shriver, i-a suprins placut pe critici si a fost considerat un candidat solid atat pentru Globurile de Aur cat pentru si Oscarurile din 2012. Actrita britanica de 52 de ani a avut un ghinion teribil sa nu se aleaga cu o nominalizare la Oscar, mai ales ca prestatie ei in film a fost numita una care iti taie respiratia.

The Skin I Live In - cel mai bun film strain
Distributie:Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet
Regie: Pedro Almodovar
Buget: 13 milioane de $
Incasari: 30 de  milioane de $

Poveste imbarligata si surprinzatoare a lui Almodovar a fost trecuta cu vederea de Oscaruri si a generat cateva semne de intrebare. Multi se asteptau la o nominalizare la celebra statueta pentru cel mai bun film strain dupa ce pelicula cu Antonio Banderas in rolul unui doctor genial, dar tulburat s-a ales cu o nominalizare la Premiile BAFTA.

Melancholia - Kirsten Dunst, cea mai bun actrita in rol principal

Distributie: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland
Regie: Lars von Trier
Buget: 9 milioane de $
Incasari:30 de milioane de $

Kirsten Dunst are o prestatie magnetica si aproape perfecta in drama aleasa cel mai bun film european din 2011, la cea de-a 24-a gala a premiilor Academiei Europene de Film de la Berlin. S-a vorbit si s-a scris atat de mult pe seama declaratiilor 'naziste' ale lui Lars von Trier de la ultima editie a Festivalului de la Cannes, cele care i-au adus si excluderea din festival, incat acesta putea sa faca filme ca Citizen Kane sau Forrest Gump ca tot era trecut cu vederea de Oscaruri.


War Horse - Steven Spielberg, cel mai bun regizor

Regie: Steven Spielberg
Distributie: Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis
Buget: 66 de milioane de $
Incasari:  64 de milioane de $

Steven Spielberg revine cu o drama de razboi la 13 ani dupa Saving Private Ryan premiat cu 5 Oscaruri si la 18 ani dupa Schindler's List care a luat nu mai putin de 7 Oscaruri. War Horse este o drama emotionanta de familie la care este imposibil sa nu plangi asa ca multi s-au aratat surprinsi ca a primit o nominalizare la cel mai bun film, insa nu si la cel mai bun regizor.


Drive - Albert Brooks, cel mai bun actor in rol secundar
Distributie: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston
Regizor: Nicolas Winding Refn
Buget: 15 milioane $
Incasari 67 de milioane $

Actorul de 65 de ani a oferit o imagine intunecata intr-un rol negativ excelent in Drive, insa in ciuda unei nominalizari la Globurile de Aur si a laudelor primite, Brooks a fost trecut cu vederea la Oscaruri.

J. Edgar, Leonardo DiCaprio, cel mai bun actor in rol principal
Regie: Clint Eastwood
Distributie: Leonardo DiCaprio, Armie Hammer, Naomi Watts, Judi Dench
Buget: 35 de milioane de $
Incasari: 57 de milioane $

Desi nu toate filmele in care joaca au fost pe gustul criticilor, asa cum se intampla si in cazul de fata, interpretarile lui Leonardo DiCaprio au fost intens laudate. Actorul a ratat a patra nominalizare la Oscar din cariera cu J. Edgar, regizat de Clint Eastwood, o biografie despre fondatorul FBI, considerat un adevarat erou al luptei impotriva criminalitatii in America. Parerile criticilor au fost impartite in legatura cu acest film, insa multi au ramas de parere ca DiCaprio merita o nominalizare.


 


Modifică setările cookies